H «μπάλα στην εξέδρα» από Μασκ για το αν θα είναι CEO του Twitter - Όλοι μπορούν να ψηφίσουν

Χρυσάνθη Ζησιμοπούλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H «μπάλα στην εξέδρα» από Μασκ για το αν θα είναι CEO του Twitter - Όλοι μπορούν να ψηφίσουν
Σήμερα λήγει η ψηφοφορία. Θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Τη ψήφο του κοινού ζητά ο Έλον Μασκ στο σημαντικότερο ερώτημα που έχει θέσει μέχρι στιγμής στους χρήστες του Twitter, με το «δημοψήφισμα» να λήγει σε λίγες ώρες. Συγκεκριμένα, μέτα από την ισχυρή αντίδραση διεθνών φορέων και θεσμών στην απόφαση του να αναστείλει λογαριασμούς δημοσιογράφων, ο Μασκ αποφάσισε να θέσει προς ψηφοφορία το κατά πόσο θα πρέπει ο ίδιος να παραμείνει επικεφαλής της εταιρείας, τονίζοντας πως θα συμμορφωθεί με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

Ο εκκεντρικός πρώην δισεκατομμυριούχος έχει δει τόσο το προσωπικό brand του, όσο και την περιουσία του να λαμβάνουν ισχυρό πλήγμα από τα τέλη Οκτωβρίου οπότε και ανέλαβε τα ηνία της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων. Η απόφαση του να προβεί σε ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές, οι μαζικές απολύσεις και οι μερικές επαναπροσλήψεις, σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο «διχασμό» της αμερικανικής κοινής γνώμης γύρω από το πρόσωπο του, τον έχουν καταστήσει ένα από πρόσωπα που κυριάρχησαν στο διεθνή Τύπο το 2022.

Η απόφαση του τώρα να κρίνει ο οποιοσδήποτε το κατά πόσο θα ηγηθεί της δικής του πλέον εταιρείας ταιριάζει στις τελευταίες κινήσεις του, καθώς αντίστοιχα ερωτήματα είχε θέσει για να επαναφέρει τους μέχρι προσφάτως παραβατικούς – βάσει της πολιτικής του Twitter- λογαριασμούς μεταξύ των οποίων των Ye (Κάνιε Ουέστ) και Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και δημοσιογράφων που -σύμφωνα με τον ίδιο – αποκάλυπταν την τοποθεσία του σε πραγματικό χρόνο.

Σημειώνεται πως μετά από την έντονη αντίδραση κυβερνήσεων, του ΟΗΕ και ενώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Μασκ δημοσίευσε ανάρτηση όπου ενημέρωνε το κοινό πως για κάθε βασική αλλαγή πολιτικής της εταιρείας στο μέλλον θα προηγείται ανοικτή ψηφοφορία από το κοινό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Ανέστειλε ξανά τη λειτουργία λογαριασμού δημοσιογράφου στο twitter

«Ο κόσμος μίλησε»:Ο Ελον Μασκ επαναφέρει τους λογαριασμους των δημοσιογράφων στο Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider