Κεντρική Τράπεζα Ελβετίας: Ζημιές 142 δισ. φράγκων στο 9μηνο - Οι μεγαλύτερες εδώ και 115 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεντρική Τράπεζα Ελβετίας: Ζημιές 142 δισ. φράγκων στο 9μηνο - Οι μεγαλύτερες εδώ και 115 χρόνια
Τις μεγαλύτερες ζημιές στην ιστορία της εμφάνισε στο εννεάμηνο του 2022 η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας , καθώς η αύξηση των επιτοκίων και η ισχυροποίηση του ελβετικού φράγκου έπληξε την κερδοφορία της Swiss National Bank.

Τις μεγαλύτερες ζημιές στην ιστορία της εμφάνισε στο εννεάμηνο του 2022 η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας , καθώς η αύξηση των επιτοκίων και η ισχυροποίηση του ελβετικού φράγκου έπληξε την κερδοφορία της Swiss National Bank, καθώς περικόπηκε σημαντικά η αξία των ξένων επενδύσεων, όπως τα ποσοστά που κατέχει σε Starbucks και Alphabet.

Πιο αναλυτικά, η Swiss National Bank -η οποία ιδρύθηκε πριν από 115 χρόνια- εμφάνισε ζημιά 142,2 δισ. ελβετικών φράγκων (περίπου 142,6 δισ. δολάρια) για το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, μέγεθος που ξεπερνά το ετήσιο ΑΕΠ του Μαρόκου, όπως αναφέρει το Reuters.

Ωστόσο, η Τράπεζα δεν αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας εξαιτίας της ικανότητάς της να κόβει νέο χρήμα.

Η SNB εμφάνισε ζημιές 141 δισ. φράγκων από τις θέσεις της σε ξένο νόμισμα, καθώς μειώθηκε η αξία των ομολόγων και των μετοχών που αγόρασε στη διάρκεια της εκστρατείας της για να περιορίσει την άνοδο του φράγκου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

LG: Έσοδα-ρεκόρ στο γ' τρίμηνο λόγω οικιακών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων

Credit Suisse: Φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με 20 τράπεζες για την ΑΜΚ

gazzetta
gazzetta reader insider insider