Γεωργακόπουλος (Intrum): Οι αυξημένες εισπράξεις από ρυθμίσεις, δείγμα ότι δεν αναμένεται βαθιά κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργακόπουλος (Intrum): Οι αυξημένες εισπράξεις από ρυθμίσεις, δείγμα ότι δεν αναμένεται βαθιά κρίση
Η Intrum Hellas διαχειρίζεται νομικές απαιτήσεις 55 δις ευρώ εκ των οποίων τα 30 δις αφορούν επιχειρήσεις, ανέφερε ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, Managing Director της Intrum Greece στο συνέδριο του Economist και στην ενότητα Financial Tools for Business. 

Η Intrum Hellas διαχειρίζεται νομικές απαιτήσεις 55 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 30 δισ. αφορούν επιχειρήσεις, ανέφερε ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, Managing Director της Intrum Greece στο συνέδριο του Economist και στην ενότητα Financial Tools for Business.

«Δέσμευσή μας ως όμιλος είναι η βιωσιμότητα και προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις στις επιχειρήσεις προκειμένου να ορθοποδήσουν. Την ίδια στιγμή θεωρούμε ότι οι επιχειρήσεις ζόμπι βλάπτουν την οικονομία και την ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Όπως είπε, άξονας για την παροχή βιώσιμων λύσεων είναι η αναδιάρθρωση χρέους, δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διατηρήσουν τα αναγκαία κεφάλαια για τη λειτουργία τους.

«Ταυτόχρονα, βρίσκουμε για τις επιχειρήσεις τα νέα κεφάλαια, την τεχνογνωσία και τις επενδύσεις που χρειάζονται, αξιοποιώντας και τους ευρωπαϊκούς πόρους όπως το ΕΣΠΑ, μέσα από ειδικό help desk που διαθέτουμε.

Αντιστοίχως επιδιώκουμε βιώσιμες λύσεις για ολόκληρους κλάδους όπως με το χαρτοφυλάκιο 75 ξενοδοχείων για το οποίο επιτυχώς βρέθηκε επενδυτής σε μια συναλλαγή που αναμένεται να κλείσει σύντομα.

Στην ελληνική αγορά έχουμε την τεχνογνωσία μετά από την μακρά περίοδο οικονομικής κρίσης και παράλληλα και τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία ενδεχομένως θα δημιουργηθούν από την αναταραχή στο οικονομικό περιβάλλον.

Πάντως τόσο οι μακροοικονομικές εκτιμήσεις όσο και οι εκτιμήσεις των πολιτών όπως καταγράφονται στα χαρτοφυλάκιά μας, των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων, δείχνουν αυτή τη στιγμή ότι δεν αναμένεται βαθιά κρίση.

«Αυτό αντικατοπτρίζεται και στις αυξημένες εισπράξεις που έχουμε ως εταιρεία και προέρχονται από ρυθμίσεις και όχι ρευστοποιήσεις», ανέφερε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θ. Τζούρος (Τρ. Πειραιώς): Δεν θα υπάρξει νέο κύμα NPLs παρά την αύξηση επιτοκίων και ενεργειακού κόστους

Ε. Βρεττού (Attica Bank): Το ESG κριτήριο επιλογής ανάπτυξης – Θα καθοδηγήσουμε τους πελάτες μας στο ταξίδι υγιούς μετάβασης

Πανούσης (ΕΕΔΑΔΠ): Οι Εταιρείες Διαχείρισης έχουν δώσει βιώσιμες ρυθμίσεις δανείων 15,8 δισ. από το  2020 έως σήμερα

gazzetta
gazzetta reader insider insider