CEO Mercedes: Δεν σχεδιάζουμε εξαγορές για την επιστροφή μας στην κορυφή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO Mercedes: Δεν σχεδιάζουμε εξαγορές για την επιστροφή μας στην κορυφή
Κανένα πλάνο για εξαγορές στη Mercedes-Benz.

Η Mercedes-Benz δεν εξετάζει επί του παρόντος τις εξαγορές για να πετύχει τον στόχο της επιστροφής της στην κορυφή του κλάδου των αυτοκινήτων πολυτελείας, όπως διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος Όλα Κελένιους.

«Δεν υπάρχουν εξαγορές επί τάπητος» επεσήμανε ο ισχυρός άνδρας της αυτοκινητοβιομηχανίας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη νεοανακοινωθείσα συνεργασία με τον κατασκευαστή ηλεκτρικών βαν Rivian.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τέλη Ιουλίου, ο γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη και έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο χάρη στην ισχυρή ζήτηση, την τιμολόγηση και τη μίξη μοντέλων, ενώ αναβάθμισε και ορισμένους από τους στόχους της στο σύνολο της χρήσης.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη πλην των τόκων και φόρων (EBIT) αυξήθηκαν κατά 8% στα 4,94 δισ. ευρώ και τα έσοδα ανέβηκαν κατά 7% στα 36,11 δισ. ευρώ παρά τις χαμηλότερες πωλήσεις οχημάτων λόγω της έλλειψης ημιαγωγών. Το καθαρό κέρδος κατέγραψε άνοδο στα 3,11 δισ. ευρώ, από τα 3,04 δισ. ευρώ.

Τα τρίμηνα αποτελέσματα αφορούν σε συνεχιζόμενες δραστηριότητες ενώ αποκλείουν εκείνες του πρώην τμήματος Φορτηγών και Λεωφορείων Daimler που αποσχίστηκε τον Δεκέμβριο. Εν τούτοις, η έλλειψη ημιαγωγών και άλλες διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα επηρέασαν την ελεύθερη ταμειακή ροή της βιομηχανικής δραστηριότητας, η οποία έπεσε κατά 34% στο 1,42 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BofA: Το sell-off στην αγορά ομολόγων είναι το χειρότερο από το 1949

Netflix: Παραιτήθηκε ο διευθυντής λογιστηρίου μετά από 4 μήνες και με μισθό 2,4 εκατ. δολ.

FedEx: Περικοπές δαπανών ύψους 2,7 δισ. δολ. και αυξήσεις στις χρεώσεις για μεταφορικά

gazzetta
gazzetta reader insider insider