Mercedes: Άνοδος των κερδών στο β' τρίμηνο αλλά και προειδοποιήσεις για «υψηλή αβεβαιότητα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes: Άνοδος των κερδών στο β' τρίμηνο αλλά και προειδοποιήσεις για «υψηλή αβεβαιότητα»
Mercedes EQS SUV
Αυξημένα κέρδη και έσοδα εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο η Mercedes-Benz Group χάρη στην ισχυρή ζήτηση, την τιμολόγηση και τη μίξη μοντέλων, με την αυτοκινητοβιομηχανία να αναβαθμίζει ορισμένους από τους στόχους της στο σύνολο της χρήσης.

Αυξημένα κέρδη και έσοδα εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο η Mercedes-Benz Group χάρη στην ισχυρή ζήτηση, την τιμολόγηση και τη μίξη μοντέλων, με την αυτοκινητοβιομηχανία να αναβαθμίζει ορισμένους από τους στόχους της στο σύνολο της χρήσης.

Ο Γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων πολυτελείας ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη πλην των τόκων και φόρων (EBIT) αυξήθηκαν κατά 8% στα 4,94 δισ. ευρώ και τα έσοδα ανέβηκαν κατά 7% στα 36,11 δισ. ευρώ παρά τις χαμηλότερες πωλήσεις οχημάτων λόγω της έλλειψης ημιαγωγών. Το καθαρό κέρδος κατέγραψε άνοδο στα 3,11 δισ. ευρώ, από τα 3,04 δισ. ευρώ.

Τα τρίμηνα αποτελέσματα αφορούν σε συνεχιζόμενες δραστηριότητες ενώ αποκλείουν εκείνες του πρώην τμήματος Φορτηγών και Λεωφορείων Daimler που αποσχίστηκε τον Δεκέμβριο.

Εν τούτοις, η έλλειψη ημιαγωγών και άλλες διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα επηρέασαν την ελεύθερη ταμειακή ροή της βιομηχανικής δραστηριότητας, η οποία έπεσε κατά 34% στο 1,42 δισ. ευρώ.

Προειδοποιεί για αβεβαιότητα

Η Mercedes-Benz, με βάση τα αποτελέσματα, αύξησε ορισμένους από τους στόχους της για το 2022, προειδοποιώντας συγχρόνως για έναν «εξαιρετικό βαθμό αβεβαιότητας» λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, τον πληθωρισμό, την πανδημία του κορονοϊού και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Σε επίπεδο ομίλου, περιμένει να έχει έσοδα τα οποία θα είναι «σημαντικά πάνω» από το επίπεδο του προηγούμενου έτους, ενώ είχε προηγουμένως προβλέψει ότι θα είναι «ελαφρώς πάνω» από το προηγούμενο έτος. Τα EBIT αναμένεται να διαμορφωθούν ελαφρώς υψηλότερα σε σύγκριση με αυτά του τελευταίου έτους, έναντι προηγούμενης εκτίμησης ότι θα παρέμεναν στα ίδια επίπεδα.

Για τον τομέα αυτοκινήτων, στοχεύει σε προσαρμοσμένη απόδοση πωλήσεων ύψους 12-14%, αντί για το 11,5%-13% που περίμενε προηγουμένως.

«Παρά τους μακροοικονομικούς κινδύνους, η Mercedes-Benz συνεχίζει να βλέπει για το δεύτερο μισό αυτού του έτους υγιή και υψηλής ποιότητας ζήτηση για τα προϊόντα της, σε όλες τις βασικές αγορές», σημειώνει η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Credit Suisse δοκιμάζει νέο CEO και νέο πλάνο ανάκαμψης

Deutsche Bank: Αύξηση 51% στα κέρδη τριμήνου χάρη στην επενδυτική τραπεζική

Amazon: Αυξάνει έως και 43% την τιμή του Prime στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider