Έλ. Μασκ: Η απόφαση να «μπει» στην Twitter του κόστισε -μέχρι στιγμής- 1,14 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλ. Μασκ: Η απόφαση να «μπει» στην Twitter του κόστισε -μέχρι στιγμής- 1,14 δισ. δολάρια
Η μετοχή της Twitter έχει χάσει περισσότερο από 31% από το υψηλό των 51,7 δολαρίων της 25ης Απριλίου.

Μπορεί το «σίριαλ» της εξαγοράς της Twitter από τον Έλον Μασκ να έχει ακόμα αρκετά επεισόδια στα «προσεχώς», ωστόσο ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας μάλλον ήδη έχει αρχίσει να κάνει δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την απόφασή του να επενδύσει στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, πριν καταθέσει την επίσημη πρόταση για την απόκτησή της.

Και αυτό διότι, μέσα σε διάστημα περίπου τεσσάρων εβδομάδων, ο συνιδρυτής της Tesla έχει χάσει το ποσό του 1,1 δισ. δολαρίων, καθώς η μετοχή της Twitter στην χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται πλέον αρκετά χαμηλότερα τόσο από τα επίπεδα που αγόρασε τα 73,12 εκατ. «κομμάτια» (στο διάστημα από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου) όσο και από τα ιστορικά υψηλά της μετοχής στις 25 Απριλίου -ημέρα κατά την οποία φάνηκε να οριστικοποιείται το deal μεταξύ των δύο πλευρών.

Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται πως κατέβαλε μέσο ποσό της τάξης των 36,157 δολαρίων για κάθε μετοχή της Twitter που αγόρασε στο διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου (αποκτώντας το 9,1% των μετοχών της εταιρείας), με την αξία της πλέον να έχει πέσει στα 35,76 δολάρια, γεγονός που έχει στοιχίσει αρκετά στον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι με την τρέχουσα τιμή της μετοχής -η οποία είναι 1,5% χαμηλότερη από την τιμή αγοράς από τον Μασκ- ο συνιδρυτής της Tesla έχει «μπει μέσα» κατά 40,7 εκατ. δολάρια εξαιτίας της επένδυσής του, την στιγμή που μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν κέρδιζε σχεδόν 1,14 δισ. δολάρια από την απόφαση να αγοράσει το 9,1% της Twitter.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Twitter έχει χάσει περισσότερο από 31% από το υψηλό των 51,7 δολαρίων της 25ης Απριλίου, όταν οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν στην οριστικοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς έναντι 54,2 δολαρίων/μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Έλον Μασκ απέκτησε το 9,2% του Twitter - Εκτοξεύτηκε άνω του 27% η μετοχή

Twitter: Αποδεκτή η πρόταση εξαγοράς από τον Έλ. Μασκ - Στα 44 δισ. δολάρια το deal, κέρδη 6% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider