Η Maersk μειώνει την παράδοση εμπορευμάτων στη Λευκορωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Maersk μειώνει την παράδοση εμπορευμάτων στη Λευκορωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία
Ο όμιλος της Δανίας αναφέρει πως «από εδώ και πέρα, στη Λευκορωσία θα φτάνουν μόνο παραδόσεις τροφίμων, φαρμάκων και ανθρωπιστικών εφοδίων, μετά από ενδελεχή έλεγχο».

Στη δραστική μείωση της παράδοσης εμπορευματοκιβωτίων με αγαθά στη Λευκορωσία θα προχωρήσει η Maersk, εν μέσω των κυρώσεων από τη Δύση στη χώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τη στάσης κρατά η Λευκορωσία προς τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος της Δανίας αναφέρει πως «από εδώ και πέρα, στη Λευκορωσία θα φτάνουν μόνο παραδόσεις τροφίμων, φαρμάκων και ανθρωπιστικών εφοδίων, μετά από ενδελεχή έλεγχο».

Υπενθυμίζεται πως η Maersk δήλωσε τη Δευτέρα ότι παρακολουθεί στενά τις ταχέως εξελισσόμενες κυρώσεις και περιορισμούς που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας και προετοιμάζεται για να συμμορφωθεί με αυτές.

«Οι προετοιμασίες μας περιλαμβάνουν μια πιθανή αναστολή των κρατήσεων της Maersk από και προς τη Ρωσία στον ωκεανό και την ενδοχώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Maersk, η οποία διαχειρίζεται περίπου ένα στα έξι εμπορευματοκιβώτια που αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο, είπε ότι επικεντρώνεται στη διαφύλαξη εκείνων των τύπων εμπορευματοκιβωτίων και υπηρεσιών όπως της εφοδιαστικής αλυσίδας προϊόντων ψύξης ψυκτικής αλυσίδας που «περιλαμβάνουν σημαντικά αγαθά όπως είδη παντοπωλείου και φαρμακευτικά προϊόντα».

Η Maersk είπε ότι οι περιορισμοί στις επιχειρήσεις πάνω από τον ρωσικό εναέριο χώρο θα επηρεάσουν τις αεροπορικές της υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Airbnb: Κλείνει η πλατφόρμα σε Ρωσία και Λευκορωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider