O CEO του Airbnb θα αλλάζει σπίτι κάθε 2 εβδομάδες: «Από σήμερα, ζω στο Airbnb»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O CEO του Airbnb θα αλλάζει σπίτι κάθε 2 εβδομάδες: «Από σήμερα, ζω στο Airbnb»
Ο κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος επιμένει ότι θα επιστρέφει «συχνά» στην Bay Area, δημοσίευσε τα σχέδιά του να αποβιβαστεί στην Ατλάντα αυτή την εβδομάδα πριν πάει σε άλλους προορισμούς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Airbnb λέει ότι θα εργάζεται εξ αποστάσεως και θα μετακινείται από πόλη σε πόλη κάθε δύο εβδομάδες — μένοντας σε διαφορετικά ενοικιαζόμενα οικήματα Airbnb.

«Από σήμερα, ζω στο Airbnb», έγραψε στο Twitter ο Μπράιαν Τσέσκι την Τρίτη. «Θα μένω σε διαφορετική πόλη ή πολιτεία κάθε δύο εβδομάδες».

Ο Τσέσκι, του οποίου η καθαρή περιουσία εκτιμάται από το Forbes σε περίπου 12,5 δισ. δολάρια, σχεδιάζει να μετακομίζει από το ένα Airbnb στο άλλο.

Ο κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος επιμένει ότι θα επιστρέφει «συχνά» στην Bay Area, μοιράστηκε τα σχέδιά του να αποβιβαστεί στην Ατλάντα αυτή την εβδομάδα πριν πάει σε άλλους προορισμούς.

Γιατί το κάνει

Ο 40χρονος Τσέσκι είπε ότι το κάνει γιατί «θα είναι διασκεδαστικό, αλλά το πιο σημαντικό θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την εμπειρία για τους ανθρώπους που μπορούν πλέον να ζουν οπουδήποτε».

Ανέφερε τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας του που δείχνουν μια απότομη αύξηση στον αριθμό των μακροχρόνιων μισθώσεων από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

«Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, 1 στις 5 διανυκτερεύσεις που έγιναν κράτηση μέσω Airbnb αφορούσαν διαμονές ενός μήνα ή περισσότερο και σχεδόν οι μισές διανυκτερεύσεις αφορούσαν διαμονές μιας εβδομάδας ή περισσότερο», έγραψε ο Τσέσκι.

Και πρόσθεσε: «Την περασμένη χρονιά, 100.000 επισκέπτες της Airbnb έκαναν κράτηση για διαμονή 3 μηνών ή περισσότερο».

«Νομίζω ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αλλαγή στα ταξίδια από την έλευση των εμπορικών πτήσεων», ανέφερε.

Ο Τσέσκι προέβλεψε ότι φέτος θα δει τους ανθρώπους να «απλώνονται σε χιλιάδες πόλεις και πολιτείες, μένοντας για εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και ολόκληρες εποχές κάθε φορά».

«Περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να ζουν στο εξωτερικό, άλλοι θα ταξιδεύουν για ολόκληρο το καλοκαίρι και κάποιοι θα εγκαταλείψουν ακόμη και τις μισθώσεις τους και θα γίνουν ψηφιακοί νομάδες», έγραψε στο Twitter.

«Οι πόλεις και οι χώρες θα ανταγωνίζονται για να προσελκύσουν αυτούς τους απομακρυσμένους εργαζόμενους και θα οδηγήσει σε ανακατανομή του που ταξιδεύουν και ζουν οι άνθρωποι».

Τα τελευταία στοιχεία φαίνεται να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του Τσέσκι. Ο αριθμός των Αμερικανών που θα εργάζονται εξ αποστάσεως αναμένεται σχεδόν να διπλασιαστεί από τα προπανδημικά επίπεδα των 16,8 εκατομμυρίων σε 36,2 εκατομμύρια μέχρι το έτος 2025, σύμφωνα με την έκθεση Future Workforce Pulse Report.

Η συνεχής κίνηση είναι πιθανό να επιταχυνθεί από τη «Μεγάλη Παραίτηση» με περισσότερους από 20 εκατομμύρια Αμερικανούς να εγκαταλείπουν τις δουλειές τους το β’ εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Η Airbnb αξιοποίησε αυτήν την τάση. Τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ, καθώς ο αριθμός των κρατήσεων ξεπέρασε τα μεγέθη της πριν από την πανδημία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 2,2 δισ. δολαρίων το γ’ τρίμηνο του 2021 — αύξηση 36% από την ίδια περίοδο του 2019.

Τον προηγούμενο Μάιο, ο Τσέσκι είπε στους μετόχους ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν στο γραφείο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 ή μετά.

Τον Νοέμβριο, είπε ότι η Airbnb θα θεσπίσει μια μόνιμη «ευέλικτη» πολιτική που θα επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Photo: GettyImages/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider