Full [LifePlan]: Νέο ασφαλιστικό-επενδυτικό πρόγραμμα τακτικών καταβολών ασφαλίστρου από την Εθνική Ασφαλιστική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Full [LifePlan]: Νέο ασφαλιστικό-επενδυτικό πρόγραμμα τακτικών καταβολών ασφαλίστρου από την Εθνική Ασφαλιστική
Xάρη στο νέο αυτό καινοτόμο πρόγραμμα, δεν χρειάζεται να στερηθούμε το σήμερα, για να φροντίσουμε για το μέλλον μας.

Ένα νέο, ξεχωριστό ασφαλιστικό –επενδυτικό πρόγραμμα διαθέτει η Εθνική Ασφαλιστική, το Full [LifePlan], με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους.

Και μπορεί οι συνθήκες της ζωής μας να είναι δύσκολες σήμερα, όμως πόσοι από εμάς δεν έχουμε φανταστεί το μέλλον μας, ως μια εποχή ξενοιασιάς και ξεκούρασης.

Μάλιστα, χάρη στο νέο αυτό καινοτόμο πρόγραμμα, δεν χρειάζεται να στερηθούμε το σήμερα, για να φροντίσουμε για το μέλλον μας. Και αυτό γιατί την ανάγκη καλύπτει η Εθνική Ασφαλιστική χάρη στη νέα επενδυτική πρόταση Full [LifePlan].

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν το πρόγραμμα να ξεχωρίζει είναι ότι η επένδυση μέσω του Full [LifePlan], δεν απαιτεί αρχικό κεφάλαιο, αλλά με τακτικές μηνιαίες καταβολές του ποσού που ο καθένας επιθυμεί να επενδύσει (με ελάχιστο μηνιαίο ποσό 70€ για διάρκεια του προγράμματος από 15 έτη και άνω ή 80€ για κάτω από 15 έτη), «χτίζεται» σταδιακά ένα επενδυτικό κεφάλαιο, με χρονικό ορίζοντα από 10 έως 20 έτη.

Πρόκειται για μια καινοτομία με σημαντικά οφέλη, καθώς το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μειώνεται ο επενδυτικός κίνδυνος όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης του.

Αυτό σημαίνει πως ο ασφαλισμένος μπορεί να ωφεληθεί από τις ενδεχόμενα υψηλότερες αποδόσεις των μακροπρόθεσμων επενδύσεων κατά τη διάρκεια του προγράμματος, περιορίζοντας όμως ταυτόχρονα τον κίνδυνο απωλειών, καθώς η μεταβλητότητα με την παρέλευση των ετών είναι σταδιακά μειούμενη. Επιπλέον, η διαχείριση της επένδυσης γίνεται από τον έμπειρο, διεθνούς εμβέλειας διαχειριστή, την BNP ParibasAssetManagement και επομένως δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις από την πλευρά του ασφαλισμένου, διασφαλίζοντάς του την ηρεμία του, ενώ παράλληλα του δίνει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Αυτό που θα πρέπει να επιλέξει ο ασφαλισμένος είναι το ύψος του ποσού που επιθυμεί να επενδύσει και τη χρονική διάρκεια της επένδυσής του.

Παράλληλα, το πρόγραμμα επιτρέπει στον ασφαλισμένονα διασφαλίσει την οικογένειά του, μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης που παρέχει το πρόγραμμα, ενώ παράλληλα του δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης της επένδυσης κατά τη διάρκεια του προγράμματος με έκτακτες καταβολές.

Επίσης, το πρόγραμμα προσφέρει ευελιξία στον ασφαλισμένο, καθώς παρέχει το δικαίωμα εξαγοράς και μερικής εξαγοράς, εφόσον κάποιος το επιθυμεί, από τον 3ο κιόλας μήνα της επένδυσης.

‘Ένα ακόμη θετικό στοιχείο του προγράμματος είναι πως το Full [LifePlan] επιβραβεύει τους συνεπείς ασφαλισμένους. Έτσι, στη λήξη της 10ετίας του προγράμματος (δηλαδή στην 10η ετήσια επέτειο του συμβολαίου), ο ασφαλισμένος, εφόσον δεν υπάρχει ανεξόφλητη οφειλή, θα λάβει την «Επιβράβευση δεκαετίας», ως ένα επιπλέον ποσοστό του Λογαριασμού Επένδυσης. Συμπληρωματικά, ο ασφαλισμένος εφόσον η διάρκεια του συμβολαίου του είναι από 15 έτη και πάνω, στη λήξη του προγράμματος θα λάβει και μία ακόμη παροχή, την «Επιβράβευση λήξης» ως επιπλέον ποσοστό του Λογαριασμού Επένδυσής του.

Παράλληλα, το πρόγραμμα παρέχει πληθώρα επιλογών κατά τη λήξη του, με δυνατότητα λήψης του ποσού τόσο εφάπαξ όσο και τμηματικά με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους διακανονισμού του, καθώς και με τη μορφή ισόβιας σύνταξης.

Τέλος, ο ασφαλισμένος μπορεί, εάν το επιθυμεί, να προσθέσει επιπλέον την ασφαλιστική κάλυψη της απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο τη συνέχιση της επένδυσής του σε περίπτωση ανικανότητας για εργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης +302130318189 (Ελλάδα και εξωτερικό) ή 18189 (Ελλάδα), να επισκεφθείτε την εταιρική ιστοσελίδα: www.ethniki-asfalistiki.gr ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected].

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider