Μπάφετ: Περιόρισε τις συμμετοχές του σε φαρμακευτικές και χρηματοοικονομικές εταιρείες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ: Περιόρισε τις συμμετοχές του σε φαρμακευτικές και χρηματοοικονομικές εταιρείες
Ο Μπάφετ δεν έκανε καμία αλλαγή στις μεγαλύτερες επενδύσεις της Berkshire, στην Apple και στην Bank of America.

Η εταιρεία του επενδυτή Oυόρεν Μπάφετ πραγματοποίησε δύο νέες επενδύσεις κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου, ενώ περιόρισε τις συμμετοχές της σε αρκετές εταιρείες παραγωγής φαρμάκων και χρηματοοικονομικές εταιρείες.

Η Berkshire Hathaway ενημέρωσε το status του χαρτοφυλακίου της σε τριμηνιαία κατάθεση της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τη Δευτέρα. Οι εκθέσεις παρακολουθούνται στενά από πολλούς επενδυτές λόγω της επιτυχημένης πορείας του Μπάφετ κατά τη διάρκεια των δεκαετιών.

Ο όμιλος ανέφερε ότι οι νεότερες συμμετοχές του περιελάμβαναν μετοχές αξίας 475 εκατ. δολαρίων της Royalty Pharma η οποία επενδύει στην ανάπτυξη φαρμάκων και στη συνέχεια εισπράττει δικαιώματα για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και την επιχείρηση λιανικής ειδικών δαπέδων αξίας 100 εκατ. δολαρίων Floor & Decor Holdings.

Εκτός από αυτές τις δύο νέες επενδύσεις και την κίνηση να αυξήσει το μερίδιό της στη Chevron, όλες οι άλλες κινήσεις της Berkshire στο τρίμηνο μείωσαν τις επενδύσεις της σε μια σειρά εταιρειών. Αλλά ο Μπάφετ δεν έκανε καμία αλλαγή στις μεγαλύτερες επενδύσεις της Berkshire, στην Apple και στην Bank of America.

Ο Μπάφετ και άλλα στελέχη της Berkshire δεν σχολιάζουν αυτές τις τριμηνιαίες εκθέσεις και οι αναφορές δεν καθιστούν σαφές εάν κάποιος από τους δύο άλλους διαχειριστές επενδύσεων της εταιρείας είχε ρόλο στις κινήσεις. Ο Μπάφετ χειρίζεται γενικά όλες τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire, αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων η κάθε μία, όπως μακροχρόνιες συμμετοχές στην Coca-Cola και στην American Express.

Με τη Chevron, η Berkshire αγόρασε σχεδόν 5,6 εκατ. μετοχές για να ανοικοδομήσει μέρος της επένδυσης που είχε ξεπουλήσει στο α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά η τρέχουσα επένδυση 2,9 δισ. δολαρίων της Berkshire στον πετρελαϊκό κολοσσό εξακολουθεί να είναι μικρότερη από το μερίδιο στη Chevron ύψους 4,1 δισ. δολαρίων που απέκτησε αργά πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου, η Berkshire πούλησε τις επενδύσεις της στη Merck και την spinoff εταιρεία της Organon & Co.

Μείωσε επίσης το μερίδιό της στις εταιρείες παραγωγής φαρμάκων Abbvie και Bristol-Myers Squibb. Ωστόσο, διατήρησε την επένδυσή της περίπου 400 εκατ. δολαρίων στην Teva Pharmaceuticals.

Η Berkshire μείωσε επίσης τις επενδύσεις της στη Visa και στη Mastercard και μείωσε το μερίδιο της στη US Bancorp κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Εκτός από τις επενδύσεις, η Berkshire κατέχει εξ ολοκλήρου περισσότερες από 90 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων την σιδηροδρομική BNSF, την ασφαλιστική Geico και πολλών μεγάλων επιχειρήσεων κοινής ωφελείας. Ο όμιλος διαθέτει επίσης εταιρείες κατασκευών, επίπλων, υποδημάτων, κοσμημάτων, σοκολάτας, εσωρούχων και οικοδομικών υλικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider