Ταξιδιωτική εταιρεία κατηγορεί τη Ryanair για «κακομεταχείριση» της αγοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταξιδιωτική εταιρεία κατηγορεί τη Ryanair για «κακομεταχείριση» της αγοράς
Η Ryanair έχει «προειδοποιήσει» όσους την επιλέγουν να μην κάνουν τις κρατήσεις τους μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, υποστηρίζοντας πως «μπορεί» να χρεωθούν περισσότερο.

Νομικά κινείται κατά της Ryanair η διαδικτυακή ταξιδιωτική εταιρεία On the Beach με την κατηγορία πως η εταιρεία οικονομικών ταξιδιών έχει προσπαθήσει να εμποδίσει το ταξιδιωτικό γραφείο να «κλείσει» θέσεις σε πτήσεις εκ μέρους των πελατών της. Παράλληλα, την κατηγορεί πως αναγκάζει τους ταξιδιώτες να περάσουν από ακριβά και μη απαραίτητα βήματα για το check in με στόχο να αυξήσει τα έσοδα της από «κρυφές» χρεώσεις.

Σύμφωνα με το BBC, το ταξιδιωτικό γραφείο On the Beach πουλάει πακέτα διακοπών μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής του. Αυτά είναι πιθανό να περιλαμβάνουν πτήσεις με την Ryanair, η οποία έχει σημαντικές διαδρομές σε πολλούς προορισμούς διακοπών.

Όμως η ταξιδιωτική υποστηρίζει πως η Ryanair εμφανίζεται διστακτική στο κλείσιμο εισιτηρίων μέσω τρίτων. Μάλιστα, η Ryanair έχει «προειδοποιήσει» όσους την επιλέγουν να μην κάνουν τις κρατήσεις τους μέσω ταξιδιωτικών γραφείων, υποστηρίζοντας πως «μπορεί» να χρεωθούν περισσότερο, ενώ η αεροπορική είναι «πιθανό» να μην μπορεί να έχει στη διάθεση της απαραίτητα δεδομένα για τους πελάτες της και τα στοιχεία πληρωμών.

Σύμφωνα On the Beach, η Ryanair σκόπιμα έχει εμποδίσει το ταξιδιωτικό γραφείο από την ολοκλήρωση των κρατήσεων, «δημιουργώντας» τεχνικά προβλήματα, όπως το να απορρίψει τις συναλλαγές που ταυτοποιεί με την εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ryanair αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την επιβατική της κίνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider