Airbnb: Προσφέρει δωρεάν διαμονή σε 20.000 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Airbnb: Προσφέρει δωρεάν διαμονή σε 20.000 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν
Οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ακίνητα που βρίσκονται στην πλατφόρμα της Airbnb και η διαμονή τους θα χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία. 

Με χιλιάδες πολίτες να προσπαθούν να φύγουν από το Αφγανιστάν μετά την ανάληψη εξουσίας των Ταλιμπάν στην χώρα, η διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων Airbnb ανακοίνωσε πως θα προσφέρει προσωρινά δωρεάν διαμονή σε 20.000 Αφγανούς που έμειναν χωρίς σπίτι, για να τους βοηθήσουν να κάνουν μία νέα αρχή.

Ο CEO της Airbnb, Brian Chesky, με ένα μήνυμα του στο Twitter σήμερα, έγραψε πως η εταιρεία ένιωσε την ευθύνη να αναλάβει δράση και να βοηθήσει με «μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της εποχή μας», ενώ ευχαρίστησε τους φιλόξενους ιδιοκτήτες των ακινήτων που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ακίνητα που βρίσκονται στην πλατφόρμα της Airbnb και η διαμονή τους θα χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία.

Η πολιτική κατάσταση στο Αφγανιστάν έχει θέση σε «συναγερμό» πολλές χώρες ανά τον κόσμο, οι οποίες προετοιμάζονται να δεχθούν κύματα προσφύγων και μεταναστών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανός ΥΠΕΞ - Αφγανιστάν: Ο χρόνος μέχρι τις 31 Αυγούστου «δεν θα αρκέσει» για την απομάκρυνση των ανθρώπων

Αφγανιστάν: Την Πέμπτη θα ολοκληρωθεί η γαλλική αερογέφυρα αν οι ΗΠΑ αποσυρθούν στις 31 Αυγούστου

gazzetta
gazzetta reader insider insider