Γ. Μπάφετ: Ποιες επενδύσεις επιλέγει σε περιόδους αύξησης του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γ. Μπάφετ: Ποιες επενδύσεις επιλέγει σε περιόδους αύξησης του πληθωρισμού
Στις επενδύσεις που θεωρεί ιδανικές σε συγκυρίες αύξησης του πληθωρισμού αναφέρθηκε ο CEO της Berkshire Hathaway Γούορεν Μπάφετ, κατά την ετήσια συνεδρίαση των μετόχων της εταιρείας.

Στις επενδύσεις που θεωρεί ιδανικές σε συγκυρίες αύξησης του πληθωρισμού όπως η τωρινή, όπου ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον προηγούμενο μήνα κατά 5,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος αναφέρθηκε ο CEO της Berkshire Hathaway Γούορεν Μπάφετ, κατά την ετήσια συνεδρίαση των μετόχων της εταιρείας.

Παρά το γεγονός πως η αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ δεν θεωρείται ανησυχητική από αναλυτές και οικονομολόγους, εν τούτοις ο Γ. Μπάφετ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, περιέγραψε ποιες από τις επενδύσεις του έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποδώσουν καλύτερα σε μία ανάλογη συγκυρία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου CNBC, ο CEO της Berkshire Hathaway ανέφερε είναι προτιμότερο κάποιος να επενδύσει σε χαρτοφυλάκια που δεν απαιτούν συνεχείς επαναχρηματοδοτήσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η πτώση της αξίας του δολαρίου καθιστά τις παραπάνω επενδύσεις ασύμφορες.

«Οι καλύτερες κινήσεις κατά την διάρκεια αύξησης του πληθωρισμού είναι εκείνες στις οποίες δεν χρειάζεται να τοποθετείς κεφάλαια συνεχώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάφετ, σημειώνοντας στην συνέχεια πως επενδύσεις στον κλάδο των εταιρειών κοινής ωφέλειας ή στον σιδηρόδρομο απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά και δεν είναι προσοδοφόρες.

Στον αντίποδα, ο Γ. Μπάφετ τοποθέτησε επενδύσεις σε γνωστά brands, τα οποία διατηρούν άρρηκτη την σχέση τους με το καταναλωτικό κοινό, όπως το See’s Candy, το οποίο κατέχει από το 1972, ενώ συμπλήρωσε πως η επιλογή ενός χαρτοφυλακίου στον κλάδο του real estate σε περιόδους αύξησης του πληθωρισμού μπορεί να φανεί χρήσιμη καθώς η χρηματοδότηση γίνεται άπαξ, την στιγμή που ο επενδυτής μπορεί ανά πάσα στιγμή να πουλήσει.

Τέλος, ο επικεφαλής της Berkshire Hathaway συνέστησε στους επενδυτές να επιλέγουν φθηνές μετοχές με χαμηλότερο ρίσκο αντί να αγοράζουν μαζικά μετοχές που θεωρούν ότι θα αποδώσουν περισσότερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider