Tesla: Γιατί αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Γιατί αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα για τη μετοχή
Η Tesla ανακοίνωσε τα οικονομικά μεγέθη τριμήνου, ωστόσο υπάρχουν τέσσερις παράγοντες, που εκτείνονται από την καθυστέρηση της παραγωγής του Cybertruck έως τις πωλήσεις της εταιρείας στην Κίνα, που έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν τη μετοχή αυτή την εβδομάδα, σημειώνει το Marketwatch.

Η Tesla ανακοίνωσε τα οικονομικά μεγέθη τριμήνου, ωστόσο υπάρχουν τέσσερις παράγοντες, που εκτείνονται από την καθυστέρηση της παραγωγής του Cybertruck έως τις πωλήσεις της εταιρείας στην Κίνα, που έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν τη μετοχή αυτή την εβδομάδα, σημειώνει το Marketwatch.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με μία θετική και μία αρνητική εξέλιξη. Ο αναλυτής της Jefferies Philippe Houchois αναβάθμισε τη σύστασή του για τη μετοχή της Tesla σε «buy» από «hold» προηγουμένως και αύξησε την τιμή στόχο στα 850 δολάρια από 700 δολάρια ανά μετοχή. Η επιτάχυνση της ζήτησης για ηλεκτροκίνητα οχήματα σε όλο τον κόσμο στηρίζει αυτή την πιο bullish εκτίμηση.

Με αυτή τη νέα σύσταση, το 49% των αναλυτών που καλύπτουν τη μετοχή της Tesla προτείνουν αγορά.

Η αναβάθμιση είναι θετικό, αλλά οι επενδυτές ενδέχεται να απογοητευτούν λίγο που οι παραδόσεις του Cybertruck φαίνεται να μεταφέρονται, από τα τέλη του τρέχοντος έτους, στο 2022. Η ιστοσελίδα της Tesla αναφέρει τώρα ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2022, αλλά δεν δίνεται διευκρίνιση για το χρονοδιάγραμμα.

Στο πλαίσιο τηξλεδιάσκεψης με αναλυτές για τα αποτελέσματα β' τριμήνου, ο CEO Έλον Μασκ άφησε να εννοηθεί ότι η παραγωγή του Model Y στο νέο εργοστάσιο της εταιρεία στο Όστιν του Τέξας, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στα τέλη του 2021, είναι προτεραιότητα. Η ίδια μονάδα θα παράγει το Cybertruck.

Ο τρίτος παράγοντας που χρήζει προσοχής είναι τα τελευταία νούμερα πωλήσεων στην Κίνα, που αναμένονται από μέρα σε μέρα. Οι επενδυτές θα πρέπει να συγκρίνουν τα νούμερα του Ιούλιο, του πρώτου μήνα του τρέχοντος τριμήνου, με αυτά του Απριλίου, του πρώτου μήνα του β' τριμήνου. Συνήθως οι πωλήσεις της Tesla αυξάνονται από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Τον Απρίλιο, η Tesla παρήγαγε περίπου 26.000 οχήματα στην Κίνα. Εξήγαγε περίπου 14.000 και πούλησε τα υπόλοιπα εντός της χώρας. Τον Ιούνιο, η Tesla παρήγαγε περί τα 33.000 οχήματα στην Κίνα, εξάγοντας περίπου 5.000. Εάν οι παραδόσεις του Ιουλίου διαμορφωθούν οπουδήποτε ανάμεσα στις 33.000 και τις 35.000, η επίδραση θα είναι καλή για τη μετοχή.

Τέλος, την Τετάρτη είναι η επέτειος της ανακοίνωσης του σπλιτ της μετοχής της Tesla με αναλογία 5 προς 1. Η μετοχή ήταν στα περίπου 1.375 δολάρια όταν ανακοινώθηκε το σπλιτ. Αυτή τη στιγμή, η μετοχή βρίσκεται στα 708,56 δολάρια.

Είναι πιθανό να γίνει ακόμη ένα σπλιτ. Ακόμη και αν οι πιθανότητες είναι χαμηλές, αναλυτές και επενδυτές είναι πιθανό να συζητήσουν την ιδέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider