Ενισχύει σε άνω του 30% το ποσοστό του στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο Γ. Περιστέρης

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενισχύει σε άνω του 30% το ποσοστό του στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο Γ. Περιστέρης
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του γκρουπ, που μέχρι πρότινος ήλεγχε περί το 16%, αναμένεται βάσει πληροφοριών να ενισχύσει περαιτέρω την μετοχική του θέση, φτάνοντας στα επίπεδα του 31%-32%.

Με ποσοστό άνω του 30% θα βρεθεί ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης, στο μετοχικό κεφάλαιο της κατασκευαστικής μετά την αποχώρηση των Ολλανδών της Reggeborgh από την εισηγμένη.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του γκρουπ, που μέχρι πρότινος ήλεγχε περί το 16%, αναμένεται βάσει πληροφοριών να ενισχύσει περαιτέρω την μετοχική του θέση, φτάνοντας στα επίπεδα του 31%-32%, σε κάθε περίπτωση πάνω από το όριο του 30% αλλά και χαμηλότερα του 33,3% που επιφέρει υποβολή δημόσιας πρότασης. Αρα, επί της ουσίας διπλασιάζει σχεδόν τη θέση του.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως σημειώνουν πηγές της χρηματιστηριακής αγοράς, ότι η αγορά από τον Γ. Περιστέρη εκατομμυρίων τίτλων από την Ολλανδική εταιρεία, αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε νούμερα υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, με στελέχη του χώρου να μιλούν για επίπεδα άνω των 10 ευρώ (ή και αισθητά άνω) που δείχνουν την «εμπιστοσύνη του Γ. Περιστέρη στην αξία και τις προοπτικές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε όλους τους τομείς δράσης της». Ωστόσο, επειδή έχουμε να κάνουμε με εισηγμένη, αυτές οι πληροφορίες πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν και να θεωρηθούν προς ώρας ως σενάρια!

Από την άλλη πλευρά, το fund της Μαριάννας Λάτση φέρεται να αγοράζει πακέτο μετοχών πέριξ του 7% από τους Ολλανδούς, αν και υπάρχουν και πληροφορίες για ποσοστό στο 9%.

Από αυτά προκύπτει ότι μένει και ένα ποσοστό που δεν πηγαίνει ούτε στον κ. Περιστέρη, ούτε στην κ. Λάτση, οπότε μένει να αποδειχθεί τι σχέδια έχει ή είχε η Reggeborgh με αυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider