FINTECH ZEN και SIA συνεργάζονται για τη βελτίωση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FINTECH ZEN και SIA συνεργάζονται για τη βελτίωση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ευρώπη

Η ZEN ( zen.com), μια πρόσφατα αδειοδοτημένη ευρωπαϊκή εταιρεία fintech, και η SIA, μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών και των υποδομών, που ελέγχεται από τη CDP Equity, έχουν ανακοινώσει τη συνεργασία τους για να φέρουν την καινοτόμο ψηφιακή χρηματοοικονομική λύση της ZEN σε καταναλωτές και επιχειρηματίες σε 32 ευρωπαϊκές χώρες 1 [1] , συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Η αποστολή της ZEN είναι να προσφέρει στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις ευκολία και ασφάλεια στη διαχείριση των χρηματικών και εμπορικών συναλλαγών τους. Εκτός από έναν τρεχούμενο λογαριασμό πολλαπλών νομισμάτων σε συνδυασμό με κάρτες πληρωμών Mastercard, η ZEN προσφέρει αποκλειστικά οφέλη στους πελάτες της, όπως υπηρεσίες επιστροφής χρημάτων ή επέκταση 1 έτους της εγγύησης του κατασκευαστή για τους καταναλωτές, καθώς και έλλειψη αξιώσεων αντιστροφής χρέωσης και πληρωμές που πιστώνονται αμέσως στον λογαριασμό των επιχειρηματιών μετά από τις διαδικτυακές αγορές των πελατών τους. Η προσφορά της ZEN είναι διαθέσιμη μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας συναλλαγών και της εφαρμογής για κινητά σε ένα ξεκάθαρο συνδρομητικό μοντέλο. Χάρη στα χαμηλά κόστη, τις τελευταίες ψηφιακές καινοτομίες και την εξαιρετική εμπειρία των χρηστών, αυτό το fintech εργαλείο είναι απόλυτα κατάλληλο για τη διαχείριση των εμπορικών συναλλαγών, ειδικά στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η ZEN έχει λανσάρει τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα καρτών πληρωμών επιλέγοντας τη SIA ως τεχνολογικό συνεργάτη της. Με αυτήν τη συμφωνία, η SIA θα διαχειρίζεται μέσω της ψηφιακής υποδομής της, την επεξεργασία των συναλλαγών που πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας φυσικές και εικονικές κάρτες πληρωμής που εκδίδονται από τη ZEN για διαδικτυακές και μη πληρωμές σε περισσότερα από 150 νομίσματα.

Η υποδομή θα περιλαμβάνει μια προηγμένη υπηρεσία για την πρόληψη και διαχείριση απάτης και υπηρεσίες tokenization καρτών. Κατά συνέπεια, από τώρα και στο εξής, οι πελάτες της ZEN θα μπορούν να προσθέσουν τη δική τους κάρτα στα ψηφιακά πορτοφόλια Apple Pay και Google Pay.

insider

«Ως επιχειρηματίας, έχω αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις κατά τη διαχείριση των οικονομικών μου με παραδοσιακές τραπεζικές λύσεις. Αυτή η εμπειρία με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι σαν κι εμένα, που χρειάζονται μια ολοκληρωμένη γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών, η οποία προσφέρει ασφάλεια και ευκολία στην διαχείριση χρηματικών και εμπορικών συναλλαγών. Η ZEN είναι εμπνευσμένη από τον πολιτισμό της Άπω Ανατολής, όπου η έννοια του Zen σημαίνει αίσθημα ασφάλειας και ελέγχου. Το ακρωνύμιο μας για τη ZEN – zero effort non-bank (μηδενικής προσπάθειας μη τράπεζα) – σημαίνει ότι βοηθάμε τους πελάτες μας να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους χωρίς κόπο. Γνωρίζουμε ότι για να είναι επιτυχημένες, οι εταιρείες fintech πρέπει να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε διεθνές επίπεδο και γι' αυτό συνεργαζόμαστε με αξιόπιστους παρόχους όπως η SIA, για να δημιουργήσουμε προηγμένες χρηματοοικονομικές λύσεις, σχεδιασμένες να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών και επιχειρηματιών σε ολόκληρη την Ευρώπη» είπε ο ιδρυτής της ZEN, Dawid Rozek.

insider

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συμφωνία μας με τη ZEN, η οποία επιβεβαιώνει τον ρόλο μας ως αξιόπιστου τεχνολογικού εταίρου και για εταιρείες fintech που δραστηριοποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, όπου ήδη υποστηρίζουμε τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να επιταχύνουμε περαιτέρω την ανάπτυξη ψηφιακών πληρωμών. Είμαστε βέβαιοι ότι η αποδεδειγμένη ικανότητά μας στα συστήματα πληρωμών και στον τομέα του ηλεκτρονικού χρήματος, μαζί με τις δυνατότητές μας να ηγηθούμε της καινοτομίας, είναι ένας τέλειος συνδυασμός για την επιτυχία της ZEN» δήλωσε ο Eugenio Tornaghi, Marketing & Sales Director στη SIA.

[1] Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία , Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider