«Πράσινο φως» για βόλτες σε βουνό, θάλασσα και πάρκα της Αττικής - Ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» για βόλτες σε βουνό, θάλασσα και πάρκα της Αττικής - Ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι
Η Επιτροπή θα μεταφέρει την απαγόρευση κυκλοφορίας το σαββατοκύριακο κατά δύο ώρες (στις 21.00 αντί στις 19.00), ενώ το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα συζητηθεί την άλλη Παρασκευή.

Το «πράσινο φως» για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με «ελευθέρας» στους εξωτερικούς χώρους, υπό την προϋπόθεση να αποφεύγεται ο συνωστισμός, θα δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει αύριο Παρασκευή.

Η ισχυρή σύσταση στους πολίτες θα είναι η χρήση μάσκας καθώς και η αποφυγή του συνωστισμού, προκειμένου να αναζητήσουν με «σχετική» ασφάλεια βαλβίδα εκτόνωσης στους ανοιχτούς χώρους, καθώς η αλλαγή του καιρού βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των τεστ και σε αυτούς τους χώρους.

Η άρση του απαγορευτικού για μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο εκτιμάται ότι θα επιτρέψει τις μετακινήσεις είτε προς την θάλασσα, είτε προς το βουνό, είτε σε υπερτοπικούς χώρους πρασίνου με καλύτερους όρους απ’ ότι τον Γενάρη - Φλεβάρη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή θα μεταφέρει την απαγόρευση κυκλοφορίας το σαββατοκύριακο κατά δύο ώρες (στις 21.00 αντί στις 19.00), ενώ αναμένεται να ανοίξουν και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα συζητηθεί την άλλη Παρασκευή, ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και με τα σχολεία που πάνε πιο πίσω, αντί για τέλος Μαρτίου όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.

Την εκτίμηση πως εάν παραμείνουμε σε καθεστώς lockdown, το οποίο ωστόσο θα εφαρμόζεται όπως πρέπει, μέχρι τα μέσα Απριλίου μετά θα είμαστε όντως σε φάση αποκλιμάκωσης και θα μπορούσαμε να ανοίξουμε με ασφάλεια, διατύπωσε νωρίτερα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ προειδοποίησε ότι «μπορεί να δούμε και μεγαλύτερους αριθμούς», κάνοντας λόγο για 3.600 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider