Μαζικές ρευστοποιήσεις στο δεκαετές ομόλογο λόγω κοροναϊού

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαζικές ρευστοποιήσεις στο δεκαετές ομόλογο λόγω κοροναϊού
Οι πίεσεις που πλήττουν τα ιταλικά ομόλογα, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις του ιού στην ιταλική οικονομία επιδρούν και στα ελληνικά ομόλογα.

Μαζικές πωλήσεις καταγράφονται στην ελληνική αγορά ομολόγων λόγω της κρίσης του κοροναϊού και των ανησυχιών για μια παγκόσμια ύφεση.

Οι πιέσεις που πλήττουν τα ιταλικά ομόλογα, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις του ιού στην ιταλική οικονομία επιδρούν και στα ελληνικά ομόλογα. Συγκεκριμένα, οι πίεσεις έχουν οδηγήσει αισθητά υψηλότερα τις αποδόσεις των μεσοπρόθεσμων χρεογράφων.

Είναι χαρακτηριστικό πως το spread, ήτοι η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού ομολόγου αναφοράς, έχει αυξηθεί στις 151 μονάδες βάσης από 136 μονάδες την Παρασκευή.

Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 1,023%, ήτοι 6% υψηλότερη σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Το ιταλικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 0,958%%, ήτοι 5,78% υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Ο κοροναϊός «γκρεμίζει» το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με απώλειες κάνει «ποδαρικό» η χρηματιστηριακή εβδομάδα, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν από την εξάπλωση του κοροναϊού και τα κρούσματα στην Ιταλία, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται οι φόβοι για μια παγκόσμια ύφεση.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, διαμορφώνεται στις 855,03 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,26%. Ενδοσυνεδριακά κατάγεραψε κατώτερη τιμή στις 845,29 μονάδες (-5,35%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,28 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,74%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,23%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider