Στην Τεχεράνη αύριο ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στην Τεχεράνη αύριο ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν Ασίμ Μουνίρ θα επισκεφθεί αύριο την Τεχεράνη για να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη της ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Εσμαΐλ Μπαγαΐ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν Ασίμ Μουνίρ θα επισκεφθεί αύριο την Τεχεράνη για να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη της ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Εσμαΐλ Μπαγαΐ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Το Πακιστάν ανέλαβε ρόλο διαμεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ που στοχεύουν στον τερματισμό του πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε με τα αμερικανικά και ισραηλινά πλήγματα εναντίον του Ιράν τον Φεβρουάριο.

Δύο πακιστανικές, κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν την επίσκεψη του Μουνίρ στο Reuters. Η πρώτη πηγή είπε ότι το Ιράν και το Πακιστάν βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία. Μια δεύτερη πηγή ανέφερε πως στις συνομιλίες θα συζητηθούν πρόσφατες εξελίξεις στο πόλεμο, συμπεριλαμβανομένης της απειλής που διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

«Εκείνος (ο Μουνίρ) θα συζητήσει το θέμα της επίτευξης της ειρήνης βάσει του μνημονίου συνεννόησης του Ισλαμαμπαντ, την προειδοποίηση Τραμπ, την κατάσταση μετά τη Συμφωνία Πακιστάν-Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας και ζητήματα σχετικά με τους Χούθι με τους Ιρανούς ηγέτες», τόνισε η πηγή.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω αυξημένης έντασης, καθώς το Ιράν απειλεί με στρατιωτική απάντηση στα αμερικανικά σχέδια για επιβολή κυρώσεων, που θα μπορούσαν να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην ήδη ασθμαίνουσα ιρανική οικονομία.

Θα συμπέσει με μια ανακοίνωση αύριο Δευτέρα σχετικά με τις λεπτομέρειες των σχεδιαζόμενων κυρώσεων, τις οποίες Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει ως «τις σκληρότερες κυρώσεις στην ιστορία» σε βάρος του Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τα μεταχειρισμένα αυξάνουν τις πωλήσεις τους και μπαίνουν στο καλάθι των μεγάλων retailers

Ακίνητα: Ποιες περιοχές «αναδεικνύονται» στην «καρδιά» της Αθήνας

Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές - Ποιοι θα δουν αυξήσεις έως και 35% στα ποσά που λαμβάνουν

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider