Το Κρεμλίνο θα «μελετήσει» την πρόταση του Μπάιντεν για ρωσοαμερικανική σύνοδο κορυφής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Κρεμλίνο θα «μελετήσει» την πρόταση του Μπάιντεν για ρωσοαμερικανική σύνοδο κορυφής
Η ρωσική κυβέρνηση κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Μόσχα για συνομιλίες μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Πούτιν και τον Μπάιντεν.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα «μελετήσει» την πρόταση για μια σύνοδο κορυφής που διατυπώθηκε χθες, Τρίτη, από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια συνομιλίας του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Είναι ακόμη πρόωρο να μιλήσουμε γι' αυτή τη συνάντηση με συγκεκριμένο τρόπο. Είναι μια νέα πρόταση που θα μελετηθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

Στο μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επικαλούμενο πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών πως το Κρεμλίνο προειδοποίησε σήμερα στην Ουάσινγκτον πως θα δράσει με αποφασιστικότητα, αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε οποιαδήποτε νέα «μη φιλικά μέτρα», όπως επιβολή κυρώσεων.

Σύμφωνα με το RIA, τη δήλωση αυτή έκανε ο σύμβουλος του προέδρου Πούτιν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσάκοφ, ο οποίος κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Μόσχα για συνομιλίες μετά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Πούτιν και τον Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider