ΗΠΑ: Η περιοχή που σε «πληρώνει» 10.000 δολάρια για να μετακομίσεις εκεί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η περιοχή που σε «πληρώνει» 10.000 δολάρια για να μετακομίσεις εκεί
Το βορειοδυτικό Άρκανσο ανακοίνωσε πως θα ενισχύσει με 10.000 δολάρια (και ένα ποδήλατο ή μία ετήσια συνδρομή σε πολιτιστικά κέντρα) όσους αποφασίσουν να μετακομίσουν και να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. 

Ακολουθώντας τα παραδείγματα της Ιταλίας, της Οκλαχόμα και του Βερμόντ, τώρα και η περιοχή του βορειοδυτικού Άρκανσο κάνει τη δική της προσπάθεια να προσελκύσει νέο κόσμο και επιχειρηματικές δραστηριότητες «πληρώνοντας» τους ενδιαφερόμενους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Forbes, το συμβούλιο του βορειοδυτικού Άρκανσο ανακοίνωσε πως θα ενισχύσει με 10.000 δολάρια (και ένα ποδήλατο ή μία ετήσια συνδρομή σε πολιτιστικά κέντρα) όσους αποφασίσουν να μετακομίσουν και να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.

Μάλιστα, το όφελος για όσους πάρουν την απόφαση να μετακομίσουν θα είναι «διπλό» καθώς η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα μέρη για να ζήσει κανείς στις ΗΠΑ, με κριτήρια όπως το χαμηλό κόστος διαβίωσης, η πληθώρα δραστηριοτήτων που προσφέρονται, το υψηλό επίπεδο στην εκπαίδευση και το εισόδημα, το οποίο είναι 14% υψηλότερο/κάτοικο, σε σχέση με το εθνικό μέσο εισόδημα.

Το συμβούλιο δεν έχει ανακοινώσει ακόμα, πόσους νέους κατοίκους θα δεχτεί, όμως το πρόγραμμα περιλαμβάνει κονδύλια ύψους 1 εκατ. δολαρίων για πόλεις όπως η Φέιτβιλ, η Μπέτονβιλ και η Ρότζερς.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider