Σχεδόν 15 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία έδωσε ο Γουόρεν Μπάφετ για να βοηθήσει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των 25 πιο «γενναιόδωρων» ανθρώπων στις ΗΠΑ, του Forbes και της SHOOK Research, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της Berkshire Hathaway βρίσκεται στην κορυφή, δίνοντας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τα περισσότερα χρήματα, την 5ετία 2014 - 2018.

Έδωσε το 16% της περιουσίας του

Συγκεκριμένα, την τελευταία 5ετία, ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε 17,7 δισ. δολάρια ή κάτι παραπάνω από το 16% της προσωπικής του περιουσίας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και οργανισμούς που βρίσκονται στον «προτεινόμενο» κατάλογο του ιδρύματος της Μελίντα και Μπιλ Γκέιτς.

Ο γενναιόδωρος δισεκατομμυριούχος «υποσχέθηκε» το 2006 να δώσει - σταδιακά - σε φιλανθρωπικούς σκοπούς το 99% της περιουσίας του, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 90 δισ. δολάρια. 

«Σε όλη μου τη ζωή, όσα έχω ξοδέψει θα είναι λιγότερο από το 1% όσων έχω 'βγάλει'» δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκει συνέντευξης για το ντοκιμαντέρ του HBO, «Becoming Warren Buffett» και συνέχισε:

 «Το υπόλοιπο 99% θα το δώσω σε άλλους ανθρώπους γιατί δεν έχει χρηστική αξία για εμένα. Είναι ανόητο να μη 'μεταφέρω' τα χρήματα σε ανθρώπους που που τα έχουν ανάγκη».