Γουόρεν Μπάφετ: Έκανε δωρεές 15 δισ. δολαρίων σε μία 5ετία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γουόρεν Μπάφετ: Έκανε δωρεές 15 δισ. δολαρίων σε μία 5ετία
Ο Γουόρεν Μπάφετ έκανε τις μεγαλύτερες δωρεές στις ΗΠΑ, ύψους 15 δισ. δολαρίων, σε διάστημα 5ετίας.

Σχεδόν 15 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία έδωσε ο Γουόρεν Μπάφετ για να βοηθήσει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των 25 πιο «γενναιόδωρων» ανθρώπων στις ΗΠΑ, του Forbes και της SHOOK Research, ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της Berkshire Hathaway βρίσκεται στην κορυφή, δίνοντας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τα περισσότερα χρήματα, την 5ετία 2014 - 2018.

Έδωσε το 16% της περιουσίας του

Συγκεκριμένα, την τελευταία 5ετία, ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε 17,7 δισ. δολάρια ή κάτι παραπάνω από το 16% της προσωπικής του περιουσίας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και οργανισμούς που βρίσκονται στον «προτεινόμενο» κατάλογο του ιδρύματος της Μελίντα και Μπιλ Γκέιτς.

Ο γενναιόδωρος δισεκατομμυριούχος «υποσχέθηκε» το 2006 να δώσει - σταδιακά - σε φιλανθρωπικούς σκοπούς το 99% της περιουσίας του, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 90 δισ. δολάρια.

«Σε όλη μου τη ζωή, όσα έχω ξοδέψει θα είναι λιγότερο από το 1% όσων έχω 'βγάλει'» δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκει συνέντευξης για το ντοκιμαντέρ του HBO, «Becoming Warren Buffett» και συνέχισε:

«Το υπόλοιπο 99% θα το δώσω σε άλλους ανθρώπους γιατί δεν έχει χρηστική αξία για εμένα. Είναι ανόητο να μη 'μεταφέρω' τα χρήματα σε ανθρώπους που που τα έχουν ανάγκη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider