Συναγερμός για νέο κοροναϊό που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συναγερμός για νέο κοροναϊό που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο
Συναγερμός έχει ξεσπάσει σε παγκόσμιο επίπεδο για το νέο κοροναϊό, που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Στους έξι (6) έχει φτάσει μέχρι στιγμής ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί νέος κοροναϊός.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης Βουχάν της κεντρικής Κίνας έχουν σημάνει συναγερμό, καθώς η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Για έξι θύματα μιλούν οι επίσημες πηγές

Η επιδημία, που άρχισε στη Βουχάν, εξαπλώθηκε σε άλλες κινεζικές μεγαλουπόλεις, ιδίως στην πρωτεύουσα Πεκίνο και στη Σαγκάη, ενώ τέσσερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί εκτός συνόρων, στη Νότια Κορέα (1), στην Ταϊλάνδη (2) και στην Ιαπωνία (1).

Σύμφωνα με το CNBC, οι αρχές είχαν επαληθεύσει συνολικά 217 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Κίνα ως τις 06:00 (μεσάνυχτα Ελλάδας).

Συναγερμός για κρούσματα σε Αυστραλία και στις Φιλιππίνες

Το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε το πρωί της Τρίτης ότι ένας άνδρας που επέστρεψε από την Κίνα και εμφανίζει τα συμπτώματα του ιού τέθηκε σε απομόνωση κατ’ οίκον στην Αυστραλία.

Ο άνδρας αυτός, το πρώτο ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη Βουχάν, την πόλη της κεντρικής Κίνας όπου βρίσκεται η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών και όπου πιστεύεται πως άρχισε η αλυσίδα μετάδοσης του νέου κοροναϊού.

Οι αρχές στις Φιλιππίνες προσπαθούν να καθορίσουν από τι πάσχει ένα 5χρονο παιδί το οποίο πρόσφατα έφτασε στη χώρα από την Κίνα και ενδέχεται να είναι το πρώτο κρούσμα στη χώρα του νέου, μυστηριώδους κοροναϊού που έχει εμφανιστεί στην κινεζική πόλη Βουχάν.

Δεν είναι εξίσου φονικός με τον SARS

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟY) δεν θεωρεί το νέο στέλεχος εξίσου φονικό με αυτό που προκαλεί το SARS, ωστόσο η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμη αρκετές αδιευκρίνιστες παράμετροι, ιδίως το εάν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, πώς και πόσο εύκολα.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι στην Κίνα έχουν επισημάνει ότι οι περισσότεροι ασθενείς είχαν πάει σε αγορά όπου πωλούνταν ζωντανά ζώα, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ιός ενδέχεται να είναι ζωικός και να μεταδόθηκε σε ανθρώπους. Δεν υπάρχει προφανώς ακόμη θεραπεία. Εξετάζεται η χρήση αντιικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider