Τα «άκουσε» ο Τζεφ Μπέζος για τη δωρεά των 98,5 εκατ. δολαρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα «άκουσε» ο Τζεφ Μπέζος για τη δωρεά των 98,5 εκατ. δολαρίων
Ο Τζεφ Μπέζος δώρησε 98,5 εκατ. δολάρια σε ομάδες και ΜΚΟ που βοηθούν άστεγους πολίτες, μέσα από το «Bezos Day One Fund».

Περισσότερα από 98 εκατ. δολάρια έδωσε σε δωρεές ο Τζεφ Μπέζος την προηγούμενη εβδομάδα και όμως η κίνηση φιλανθρωπίας του δέχθηκε έντονη κριτική.

Συγκεκριμένα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου δώρησε 98,5 εκατ. δολάρια σε ομάδες και ΜΚΟ που βοηθούν άστεγους πολίτες, μέσα από το «Bezos Day One Fund», τον φιλανθρωπικό οργανισμό που ίδρυσε ο ίδιος το 2018.

Σύμφωνα με το CNBC, ο ιδρυτής της Amazon δέχθηκε έντονη κριτική για την κίνησή του, σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι γιατί δεν ήταν μία καλή κίνηση, αλλά επειδή θα μπορούσε να δώσει πολλά περισσότερα.

Έντονη κριτική από τον Τζέρεμι Κόρμπιν

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του ηγέτη των Εργατικού κόμματος στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος «απάντησε» με ένα tweet σημειώνοντας πως το ποσό των 98,5 εκατ. δολαρίων της δωρεάς αντιστοιχεί μόλις στο «0,09%» της περιουσίας του Τζεφ Μπέζος. Λαμβάνοντας υπόψιν πως η περιουσία του εκτιμάται στα 110,3 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν συνέχισε το μήνυμα του προς τον ιδρυτή της Amazon τονίζοντας «απλά πλήρωσε τους φόρους σου», αναφερόμενος στο γεγονός πως δεν πλήρωσε ομοσπονδιακούς φόρους στις ΗΠΑ το 2018, παρότι τα έσοδα του ξεπέρασαν τα 11 δισ. δολάρια, προ φόρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider