Στο νέο σύστημα κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών DRG τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο νέο σύστημα κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών DRG τα στρατιωτικά νοσοκομεία
Αφορά την προετοιμασία των Νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων για την ένταξή τους στο νέο σύστημα αποζημίωσης (ΣυΚΝΥ).

Μνημόνιο συνεργασίας με το ΓΕΕΘΑ (ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ) υπέγραψε την Παρασκευή 26 Απριλίου το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ), προκειμένου να προχωρήσει στην προετοιμασία των Νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων για την ένταξή τους στο νέο σύστημα αποζημίωσης (ΣυΚΝΥ).

Για την επίτευξη του στόχου θα συσταθούν ομάδες έργου από τα Νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων και το ΚΕΤΕΚΝΥ. Επιπλέον, το ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ θα προχωρήσει στην εκπαίδευση του προσωπικού των Νοσοκομείων στην κωδικοποίηση κατά DRG. Τέλος, το ΚΕ.ΤΕ.Κ.ΝΥ θα μελετήσει της μεθόδους αποζημίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των Νοσοκομείων με βάση τα DRG και θα εκδίδει τακτικές περιοδικές εκθέσεις προόδου.

Το ΚΕ.ΤΕΚ.Ν.Υ – Ελληνικό Ινστιτούτο DRG χαιρετίζει και υποδέχεται με χαρά την σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με το ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, που μετά την ΚΥΑ για την καθολική εφαρμογή του συστήματος DRG σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ διέγνωσε, την ηθική και πρακτική ανάγκη της ένταξης στο πιο σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης του κόστους των υπηρεσιών υγείας, αλλά και της ποιοτικής βελτίωσης των υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Το σύστημα DRGs (Diagnosis Related Groups), δηλαδή το Σύστημα Ομοιογενών Διαγνωστικών Ομάδων είναι ένα «εργαλείο» ταξινόμησης των νοσοκομειακών ασθενών που βασίζεται στη συλλογή δεδομένων από τη νοσηλεία των ασθενών και την ταξινόμησή τους σε έναν σαφή και διαχειρίσιμο αριθμό μείγματος περιπτώσεων που είναι κλινικά σημαντικός και οικονομικά ομοιογενής. Ταυτόχρονα είναι ένα σύστημα πληρωμών που βασίζεται σε αυτές τις ομάδες περιπτώσεων και μια μέθοδος προοπτικής αποζημίωσης με τιμές που έχουν προσδιορισθεί εκ των προτέρων.

Το Μνημόνιο συνεργασίας για το ΓΕΕΘΑ υπέγραψαν ο Υποστράτηγος Δ. Κασίμος Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ και για το ΚΕΤΕΚΝΥ ο Διευθύνων Σύμβουλος Δρ. Χ. Πλατής, στην αίθουσα Ναύαρχος Π. Κουντουριώτης στο ΓΕΕΘΑ. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Υποστράτηγος Δημήτριος Κασίμος Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, Υποστράτηγος Αριστοτέλης Πριόβολος Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/ΔΟΕ, Αντισυνταγματάρχης Οικονομικός Επιθεωρητής Μάριος Τσιμπίδας, Αντισμήναρχος Υγειονομικού Ουρανία Φαραστέλη, Δρ. Παντελής Μεσσαρόπουλος, Πρόεδρος ΚΕ.ΤΕΚ.Ν.Υ., Μερόπη Αθανασά, Νομική Σύμβουλος ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ..

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider