ΠΟΕΔΗΝ: Σωστά διετάχθη ΕΔΕ για τον Ερυθρό Σταυρό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΕΔΗΝ: Σωστά διετάχθη ΕΔΕ για τον Ερυθρό Σταυρό
Να δούμε πραγματικά τι συνέβη, αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων Μιχάλης Γιαννακός.

Ως σωστή έκρινε την απόφαση του υπ. Υγείας να διατάξει ΕΔΕ για το γλέντι στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» σε ώρα εφημερίας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Θέλω να θυμίσω ότι το Νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ τη περίοδο της πανδημίας είχε μετατραπεί σε μονοθεματικό Νοσοκομείο περίθαλψης ασθενών covid-19.

Έφθασε να νοσηλεύει πάνω από 400 ασθενείς με covid-19 και ανέπτυξε πάνω από 35 κλίνες ΜΕΘ νοσηλεύοντας εκατοντάδες διασωληνωμένους ασθενείς με covid-19.

Με την αυτοθυσία του λιγοστού προσωπικού που ήταν νυχθημερόν στο νοσοκομείο και σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου ΕΣΩΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ με covid-19.

Θυμίζω ο προηγούμενος διοικητής κυνήγαγε τους εργαζόμενους άνευ λόγου και αιτίας, είχε κάνει πάνω από 200 ΕΔΕ σε εργαζόμενους, ξήλωσε πάνω από 20 προϊσταμένους και το νοσοκομείο βρισκόμασταν σε μία διαρκή αναστάτωση. Με επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Περισσότερο ο προηγούμενος διοικητής ασχολούνταν να βρίζει με αναρτήσεις τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ παρά με τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Ένας χορός στις 20/12 στο κτίριο που στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες έγινε μείζον πολιτικό ζήτημα μετά 10 ημέρες.

Στο χορό αυτό που είναι έθιμο για το νοσοκομείο και γίνεται κάθε χρόνο, στον ίδιο χώρο συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι που χόρεψαν. Να πάρουμε σε όλους το κεφάλι;

Πολλά νοσοκομεία διοργανώνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε αμφιθέατρα και άλλους χώρους των νοσοκομείων τέτοιες ημέρες.

Θα τους αποδοκιμάσουμε όλους;

Οι διοικητές των νοσοκομείων θα πρέπει να τοποθετούνται με αξιοκρατικά κριτήρια και να κρίνονται για το έργο τους.

Κάτι που μέχρι σήμερα δεν συμβαίνει.

Ναι δεν είναι ωραία εικόνα να περνάει ένα φορείο μπροστά από εργαζόμενους και τη διοίκηση που χορεύουν.

Εξετάσαμε όμως τι περιστατικό ήταν αυτό;

Εάν είχε σχέση με τα επείγοντα, με την εφημερία του νοσοκομείου;

Υποκρισία είναι αυτό το ενδιαφέρον για την ασθενή με φορείο που πέρασε κοντά στο χορό.

Θα έπρεπε να μας ενοχλεί περισσότερο ότι πέθανε ένας ασθενής στη Κάρπαθο επειδή δεν άνοιξαν τα φώτα του αεροδρομίου. Να μας ενοχλεί και αυτά να αναδεικνύουμε, ότι γίνονται διακομιδές χιλιάδων ασθενών εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά λόγω ελλείψεων προσωπικού σε νοσοκομεία των νησιών και της περιφέρειας.

Υποκρισία να μας πειράζει το φορείο που περνάει κοντά σε χορό αλλά εντός του νοσοκομείου και να μη μας ενοχλούν οι βαριά ασθενείς που βρίσκονται μέσα σε αεροπλάνο ή ασθενοφόρο προκειμένου να διακομιστούν ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ή σε άλλο νοσοκομείο της ΑΤΤΙΚΗΣ από εκατοντάδες χιλιόμετρα ή μίλια μακριά. Και η ζωή τους κρέμεται σε μια κλωστή.

Σωστά λοιπόν διετάχθη ΕΔΕ από τον Υπουργό Υγείας. Να δούμε πραγματικά τι συνέβη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider