Η Maersk αναστέλλει μέχρι νεωτέρας όλες τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Maersk αναστέλλει μέχρι νεωτέρας όλες τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας
Ο ναυτιλιακός όμιλος A.P. Moller-Maersk θα αναστείλει μέχρι νεωτέρας όλες τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και οι αποστολές θα γίνονται μέσω παρακαμπτήριας θαλάσσιας οδού γύρω από την Αφρική, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ομίλου στο Reuters.

Ο ναυτιλιακός όμιλος A.P. Moller-Maersk θα αναστείλει μέχρι νεωτέρας όλες τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του ομίλου στο Reuters.

"Μετά το περιστατικό χθες με το Maersk Gibraltar και άλλη μια επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σήμερα, δώσαμε εντολή σε όλα τα πλοία της Maersk στην περιοχή που πρόκειται να περάσουν από το στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ να σταματήσουν το ταξίδι τους μέχρι νεωτέρας", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ο κολοσσός θαλασσίων μεταφορών της Δανίας ανέφερε χθες ότι το πλοίο του μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το Maersk Gibraltar, έγινε στόχος πυραυλικής επίθεσης ενώ ταξίδευε από τη Σαλάλα του Ομάν προς τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ναυτιλιακό όμιλο, το πλοίο δεν επλήγη και κανείς από το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε.

Παράλληλα και η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων Hapag-Lloyd ανέφερε σήμερα δια εκπροσώπου της ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τα δρομολόγια των πλοίων της μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε ότι ένα από τα πλοία της δέχθηκε επίθεση κοντά στην Υεμένη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Αρχές 2024 η νέα σύνοδος κορυφής για το πακέτο οικονομικής στήριξης της Ουκρανίας και την αναθεώρηση του ΠΔΠ

Σομαλία: Πιθανή πειρατεία σε ισπανικό εμπορικό πλοίο - Σπεύδει στην περιοχή πολεμικό της EU NAVFOR ATALANTA

Μ. Ανατολή: Ο Αμπάς ζητά παρέμβαση των ΗΠΑ για να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider