Κομισιόν: 13.000 πρόσθετοι φορητοί υπολογιστές και smartphones θα αποσταλούν στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: 13.000 πρόσθετοι φορητοί υπολογιστές και smartphones θα αποσταλούν στην Ουκρανία
Οι επιπλέον 13.000 συσκευές θα μεταφερθούν στην Ουκρανία τις προσεχείς εβδομάδες.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως 13.000 νέοι φορητοί υπολογιστές, smartphones και τάμπλετ έχουν συγκεντρωθεί και θα παραδοθούν στην Ουκρανία μέσω της υποστηριζόμενης από την Επιτροπή πρωτοβουλίας «Φορητοί υπολογιστές για την Ουκρανία».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Επιτροπή έχει ήδη βοηθήσει να αποσταλούν στην Ουκρανία 12.000 δωρηθείσες συσκευές μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ.

Οι επιπλέον 13.000 συσκευές θα μεταφερθούν στην Ουκρανία τις προσεχείς εβδομάδες.

Ανταποκρινόμενη στην επείγουσα ανάγκη για συσκευές στα σχολεία, τα νοσοκομεία και τους δήμους της Ουκρανίας, η Επιτροπή συνέβαλε στη δρομολόγηση της πρωτοβουλίας «Φορητοί υπολογιστές για την Ουκρανία» τον Δεκέμβριο του 2022, από κοινού με το ουκρανικό Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και την DIGITALEUROPE, έναν ευρωπαϊκό οργανισμό που εκπροσωπεί τον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας. Οι ψηφιακές συσκευές συμβάλλουν στο να συνεχιστεί η παροχή βασικών υπηρεσιών στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και τη δημόσια διοίκηση στην Ουκρανία, όπου ο πόλεμος έχει οδηγήσει χιλιάδες πολίτες στον εκτοπισμό και στην αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων εκτός των σπιτιών τους, ενώ εκατοντάδες σχολεία και νοσοκομεία έχουν καταστραφεί.

Εταιρείες και ιδιώτες μπορούν ακόμη να δωρίσουν λειτουργικές συσκευές που τους περισσεύουν σε έναν από τους 17 κόμβους συλλογής στο Βέλγιο, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Εσθονία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία. Θα δημιουργηθούν και νέοι κόμβοι συλλογής. Οι πολίτες καλούνται να δωρίσουν τις συσκευές τους μέσω ενός από τους κόμβους, ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες που θέλουν να δωρίσουν περισσότερες συσκευές μπορούν να έρθουν σε επαφή με την Επιτροπή για να οργανώσουν τη μεταφορά τους στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε πτωτική τροχιά η αγορά των υπολογιστών το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider