ANKA-3 και KIZILELMA: Στα «σκαριά» νέα drones από την τουρκική αμυντική βιομηχανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ANKA-3 και KIZILELMA: Στα «σκαριά» νέα drones από την τουρκική αμυντική βιομηχανία
Μιλώντας προ ημερών ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου, ο Οκτάι είχε υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι το νέας γενιάς ANKA-3 MIUS «πρόκειται να ανοίξει μια νέα σελίδα στον τομέα των UAV».

Τα σχέδια του ANKA-3, ενός νέου μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος MIUS (Muharip İnsansız Uçak Sistemi), παρουσίασε η κρατική τουρκική αμυντική βιομηχανία TAI (Turkish Aerospace Inc).

Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του εν λόγω αεροσκάφους αναμένονται μέσα στο 2023, ενώ προ ημερών είχε πραγματοποιηθεί και η πρώτη δοκιμαστική πτήση του drone KIZILELMA της εταιρείας Baykar υπό την ομπρέλα της οποίας παράγεται το γνωστό διεθνώς Bayraktar TB-2.

Σημειώνεται ότι υπό την επωνυμία ANKA, η TAI έχει ήδη αναπτύξει σειρά από drones (Anka +A, Anka-B, Anka-S, Anka-I, Anka-2) όπως επισημαίνει η Καθημερινή.

«Η τουρκική αμυντική βιομηχανία εργάζεται σκληρά για να επαναλάβει την παγκόσμια επιτυχία που είχε με τα Bayraktar TB-2 και ANKA στον τομέα των μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών. Στο πλαίσιο αυτό, αποκαλύφθηκε ότι, εκτός από το Bayraktar KIZILELMA το οποίο αναπτύχθηκε από την Baykar και πραγματοποίησε πρόσφατα τις πρώτες δοκιμαστικές του πτήσεις, η TAI εργάζεται επίσης πάνω σε ένα μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος που ονομάζεται ANKA-3», γράφει ο Γιουσούφ Τσετινέρ στον ιστοχώρο Overtdefense, σημειώνοντας ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει μιλήσει δημοσίως το τελευταίο διάστημα και ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Μιλώντας προ ημερών ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου, ο Οκτάι είχε υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι το νέας γενιάς ANKA-3 MIUS «πρόκειται να ανοίξει μια νέα σελίδα στον τομέα των UAV».

«Ένας νέος τύπος μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους έρχεται από την TAI. Αυτά είναι τα καλά νέα. Το ANKA-3 MIUS είναι ένα πρότζεκτ νέας γενιάς που θα ανεβάσει τις drone δυνατότητές μας σε υψηλότερο επίπεδο. Ελπίζω το ANKA-3 να ανοίξει μια νέα σελίδα στον τομέα των UAV με τον κινητήρα του, την ταχύτητά του, την ικανότητα ωφέλιμου φορτίου του και την σχεδόν αόρατη για τα ραντάρ κατασκευή του. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε καλά νέα για το ANKA-3 MIUS με το έθνος το επόμενο έτος», είχε δηλώσει τότε ο Οκτάι, σύμφωνα με τον ιστοχώρο c4defence.

«Το νέο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος Kızılelma και τα drones Anka-3 αναμένεται να ενισχύσουν την τουρκική Πολεμική Αεροπορία», σημειώνει σε άρθρο της η Daily Sabah, σύμφωνα μάλιστα με την οποία τα KIZILELMA και Anka-3 είναι και «ορόσημα για την τουρκική αεροπορία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πηγές εσόδων και εργαλεία διπλωματίας τα drones για την Τουρκία

Προκαλεί ο Ακάρ: Αλαζονική η Ελλάδα - Να σταματήσει το ΝΑΤΟ την «κακομαθημένη στάση»

Τουρκία: Αποφυλακίστηκε ο πρώτος δημοσιογράφος που συνελήφθη για fake news

gazzetta
gazzetta reader insider insider