Πούτιν: Συμμετείχε σε άσκηση με πραγματικά πυρά - Έριξε σαν ελεύθερος σκοπευτής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν: Συμμετείχε σε άσκηση με πραγματικά πυρά - Έριξε σαν ελεύθερος σκοπευτής
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πυροβολεί με τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή - Επιθεώρησε κέντρο εκπαίδευσης στο Ριαζάν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιθεώρησε την Πέμπτη ένα χώρο εκπαίδευσης με στρατεύματα και εμφανίστηκε να πυροβολεί με sniper, το όπλο που χρησιμοποιούν οι ελεύθεροι σκοπευτές όταν συνήθως είναι «ακροβολισμένοι» σε ταράτσες κτιρίων.

Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος ταξίδεψε στο Ριαζάν, νοτιοανατολικά της Μόσχας, με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος τον ενημέρωσε για το πώς εκπαιδεύονταν οι άνδρες, σύμφωνα με όσα ανέφερε το Reuters, που επικαλείται το Κρεμλίνο.

Βίντεο στα social media δείχνουν τον Πούτιν να φορά ακουστικά και να πέφτει στο έδαφος πυροβολώντας με το sniper, σαν στρατιώτης, σε πεδίο βολής.

Μετά σηκώνεται, ξεσκονίζει το παλτό του και κάνει χειραψία με έναν στρατιώτη ενώ τον «χτυπά» με φιλικό τόνο και στον ώμο.

Η επίσκεψη έγινε μια ημέρα αφότου ο Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, που προσάρτησε η Ρωσία τον περασμένο μήνα.

«Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, καθώς και στις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια, πριν γίνουν μέρος της Ρωσίας, υπήρχε καθεστώς στρατιωτικού νόμου. Και τώρα πρέπει να επισημοποιήσουμε αυτό το καθεστώς εντός του πλαισίου της ρωσικής νομοθεσίας. Ως εκ τούτου, υπέγραψα ένα διάταγμα για την εφαρμογή στρατιωτικού νόμου στις τέσσερις νέες οντότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θα σταλεί αμέσως για έγκριση στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας» υπογράμμισε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: «Kαταστροφικά αναλφάβητη ντροπή» για την Βρετανία η Τρας

Λευκορωσία: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα με Ουκρανία

ΗΠΑ: Ρώσοι πίσω από τις αποστολές στρατιωτικού εξοπλισμού και διακίνηση πετρελαίου στη Βενεζουέλα

gazzetta
gazzetta reader insider insider