Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του NATO στις 24/3 συγκάλεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του NATO στις 24/3 συγκάλεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι συγκάλεσε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της συμμαχίας στις 24 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες.

Τελευταία ενημέρωση: 20:20

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter.

"Συγκάλεσα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 24 Μαρτίου στην έδρα του ΝΑΤΟ. Θα συζητήσουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την ισχυρή υποστήριξή μας στην Ουκρανία και την περαιτέρω ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας του ΝΑΤΟ. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν να είναι μαζί" ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσαν ο Λευκός Οίκος και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Σε αυτούς τους καιρούς δοκιμασιών, η υπερατλαντική μας δράση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής με τους ηγέτες της ΕΕ την Πέμπτη 24 Μαρτίου για να συζητήσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία και τον λαό της, την ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ.

Η διατλαντική ενότητα και ο συντονισμός παραμένουν ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της πίεσης στο Κρεμλίνο για να σταματήσει αυτόν τον αδικαιολόγητο πόλεμο τονίζει εξάλλου η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο Twitter.

«Χαίρομαι που θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου, μετά τον πολύ στενό συντονισμό μας για την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Η διατλαντική ενότητα και ο συντονισμός παραμένουν ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της πίεσης στο Κρεμλίνο για να σταματήσει αυτόν τον αδικαιολόγητο πόλεμο» σημείωσε.

Η Ρωσία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα

Ανησυχία για το ενδεχόμενο η Μόσχα να πραγματοποιήσει μια επιχείρηση παραπλάνησης που ενδεχομένως να περιλαμβάνει χημικά όπλα, εξέφρασε σήμερα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ενόψει της αυριανού Συμβουλίου Υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Το Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες με φυσική παρουσία, με τη συμμετοχή των ομολόγων τους από τη Φινλανδία και τη Σουηδία, καθώς και με τη συμμετοχή, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Ουκρανού Υπουργού 'Αμυνας, Ολέξι Ρέζνικοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το NATO ανησυχεί για το ενδεχόμενο ρωσικής «επιχείρησης παραπλάνησης» με χημικά όπλα

gazzetta
gazzetta reader insider insider