ΕΛ.ΑΣ: Το 49% του επιστημονικού προσωπικού της είναι γυναίκες

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΛ.ΑΣ: Το 49% του επιστημονικού προσωπικού της είναι γυναίκες
Η πρώτη γυναίκα επιστήμονας προσελήφθη στην ΕΛ.ΑΣ το 1997, ως ειδική στην ανάλυση ψηφιακών πειστηρίων.

Εντυπωσιακή θέση κατέχουν οι γυναίκες στο επιστημονικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με στοιχεία του Αρχηγείου του Σώματος, που περιλαμβάνονται και σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στα YouTube και τα social media της ΕΛΑΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες και τα Κορίτσια στην Επιστήμη, που καθιερώθηκε να εορτάζεται σήμερα, 11 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρουν τα συγκεκριμένα στοιχεία, το 49% του επιστημονικού αστυνομικού προσωπικού είναι γυναίκες.

Σημειώνεται ότι σε ολόκληρη την Αστυνομία υπηρετούν συνολικά 7.916 γυναίκες, εκ των οποίων οι 1.482 κατέχουν ανώτατους τίτλους σπουδών, (πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά), σε διάφορους τομείς.

Η πρώτη γυναίκα επιστήμονας προσελήφθη στην ΕΛ.ΑΣ το 1997, ως ειδική στην ανάλυση ψηφιακών πειστηρίων.

Το βίντεο που φτιάχτηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, παρουσιάζει πέντε γυναίκες που κατέχουν σημαντικές θέσεις μεταξύ του επιστημονικού προσωπικού, καθώς υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις στον τομέα της επιστημονικής διαχείρισης υποθέσεων οι οποίες απασχολούν τις διωκτικές αρχές, όπως στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ή ως ψυχολόγοι στην προστασία ανηλίκων, ή στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι γυναίκες αυτές απαντούν σε ερωτήματα που αφορούν το πώς βιώνουν την υπηρεσία τους σε ένα Σώμα όπως η Αστυνομία, στην κοινωνία, αλλά και ποια θα πρέπει να είναι η θέση των κοριτσιών στον χώρο της επιστήμης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.