Αυστρία: Τον Μάρτιο αρχίζουν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους για κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστρία: Τον Μάρτιο αρχίζουν τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους για κορονοϊό
Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις έως και 3.600 ευρώ.

Η Αυστρία θα επιβάλει πρόστιμα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού από τα μέσα Μαρτίου μετά από μια μεταβατική φάση που ξεκινά τον Φεβρουάριο, δήλωσε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις έως και 3.600 ευρώ , δήλωσε ο Αυστριακός ηγέτης στους δημοσιογράφους την Κυριακή. Το μέτρο θα ισχύει για όλους τους ενήλικες που ζουν στη χώρα, εκτός και εάν τους χορηγείται ιατρική εξαίρεση.

Η πολιτική της Αυστρίας παρακολουθείται στενά ως παράδειγμα για παρόμοια μέτρα από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ιταλία έχει επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω, η Ελλάδα θα αρχίσει να επιβάλλει πρόστιμα σε ηλικιωμένους που δεν κάνουν εμβόλια και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει δεσμευτεί να κάνει τη ζωή δύσκολη για τους μη εμβολιασμένους.

Πώς η Αυστρία σχεδιάζει να επιβάλει τους πρώτους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην ΕΕ

Στην πρώτη φάση της εφαρμογής του μέτρου, οι μη εμβολιασμένοι θα λάβουν γραπτή ειδοποίηση. Από τα μέσα Μαρτίου, η αστυνομία και άλλες αρχές θα αρχίσουν να ελέγχουν αν αυτοί που ειδοποιήθηκαν προχώρησαν σε εμβολιασμό, επιβάλλοντας σε αντίθετη περίπτωση τα πρόστιμα. Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, τον επόμενο μήνα θα ακολουθήσει νέο πρόστιμο ύψους 600 ευρώ.

Τα πρόστιμα μπορούν να ακυρωθούν με τη λήψη ενός εμβολίου εντός δύο εβδομάδων από την καταληκτική ημερομηνία.

Έντονες αντιδράσεις

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βιέννης το Σάββατο στην τελευταία διαμαρτυρία ενάντια στο σχέδιο, το οποίο έχει γίνει βασικό θέμα της εκστρατείας του δεξιού Κόμματος της Ελευθερίας. Η κυβέρνηση έλαβε επίσης περισσότερα από 100.000 επιστολές διαμαρτυρίας, πολλές από εκείνους που αντιτίθενται στο μέτρο, κατά τη διάρκεια δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο για τους εμβολιασμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστρία: Αυστηροποίηση των μέτρων ενόψει αναμενόμενης αύξησης των κρουσμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider