Οι πωλήσεις τσιγάρων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πωλήσεις τσιγάρων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια
Άνω των 7 δισ. δολαρίων τα ποσά που έδωσαν οι αμερικανικές καπνοβιομηχανίας για διαφημίσεις και προωθητικές ενέργειες μέσα στο 2020.

Την αύξηση των πωλήσεων τσιγάρων στις ΗΠΑ για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια κατέγραψε για το σύνολο του 2020 σχετική έκθεση του αμερικανικού υπουργείο Εμπορίου.

Όπως μετέδωσε το MarketWatch, οι πωλήσεις τσιγάρων έφτασαν τα 203,7 δισ. τεμάχια μέσα στο 2020 έναντι 202,9 δισ. τεμαχίων το 2019, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 0,4%.

Είναι η πρώτη φορά από το 2000 που καταγράφεται ετήσια αύξηση των πωλήσεων τσιγάρων στη χώρα, με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (CDC) να αναφέρουν πως ο αριθμός τσιγάρων που καπνίζουν οι Αμερικανοί έχει μειωθεί κατά 66% σε σχέση με πριν από 50 χρόνια.

Οι αυξημένοι ρυθμοί καπνίσματος για τους Αμερικανούς πολίτες μπορεί να αποδοθούν στην άνοδο του άγχους και των ποσοστών κατάθλιψης που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού, ενώ σημειώνεται πως και οι πωλήσεις αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων/vapor αυξήθηκαν το 2020, σύμφωνα με το MarketWatch.

Ακόμα, η έκθεση του αμερικανικού υπουργείου δείχνει πως οι καπνοβιομηχανίες δαπάνησαν 7,84 δισ. δολάρια για διαφημίσεις και προωθητικές ενέργειες το 2020, έναντι 7,62 δισ. δολαρίων το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider