COP26: Ο Πούτιν θα απευθύνει μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στη διάσκεψη και όχι μέσω βιντεοσύνδεσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
COP26: Ο Πούτιν θα απευθύνει μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στη διάσκεψη και όχι μέσω βιντεοσύνδεσης
Η Ρωσία ανακοίνωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι ο Πούτιν δεν θα συμμετείχε στη διάσκεψη διά ζώσης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στη διάσκεψη COP26 στη Γλασκώβη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, αλλά δεν προβλέπεται ο ηγέτης της χώρας που είναι 4η στον κόσμο σε ό,τι αφορά την εκμπομπή των περισσότερων αερίων του θερμοκηπίου να απευθυνθεί απευθείας στους συμμετέχοντες.

Η Ρωσία ανακοίνωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι ο Πούτιν δεν θα συμμετείχε στη διάσκεψη διά ζώσης. Η απουσία του καθώς και αυτή του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ θεωρήθηκαν από πολλούς πλήγμα στις προοπτικές για σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες.

Η Μόσχα είχε ανακοινώσει τότε ότι θα προσπαθήσει να βρει έναν τρόπο για να μιλήσει ο Πούτιν μέσω βιντεοσύνδεσης αλλά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι αυτό δεν θα είναι εφικτό.

«Είναι αδύνατον να συμμετάσχει (στις συναντήσεις) στη Γλασκώβη μέσω βιντεοδιάσκεψης», δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους. «Και πάλι, στο πλαίσιο της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για τη δασοκομία και τη διαχείριση χρήσης γης στη Γλασκώβη, και ο πρόεδρος έχει ήδη μαγνητοσκοπήσει μήνυμα προς τους συμμετέχοντες αυτού του συνεδρίου».

Ο Πεσκόφ είπε ότι ο Πούτιν είχε αναφερθεί σε θέματα που σχετίζονται με το κλίμα στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) το σαββατοκύριακο, στην οποία επίσης συμμετείχε μέσω βιντεοσύνδεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider