Ζέρβας για εμβολιασμό Covid: Οι πολίτες να «πάρουν την υγεία στα χέρια τους»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζέρβας για εμβολιασμό Covid: Οι πολίτες να «πάρουν την υγεία στα χέρια τους»
Νέο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού από τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μήνυμα προς τους πολίτες να «πάρουν την υγεία στα χέρια τους» και να εμβολιαστούν απηύθυνε για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε διά ζώσης.

Ο κ. Ζέρβας αναφερόμενος στα σημερινά στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην πόλη είπε πως παρουσιάζεται μια αύξηση των κρουσμάτων της τάξεως του 20% σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα, ενώ οι νοσηλείες παρέμειναν σχετικά σταθερές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Μοναδικό και ισχυρό μας όπλο είναι ο εμβολιασμός. Όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε τόσο μικρότερη η πίεση στα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως «εμβολιαζόμαστε γιατί πιστεύω ότι όλοι θέλουμε οικονομία, εκπαίδευση, όλες τις λειτουργίες της πόλης ανοιχτές και χαρήκαμε από το προηγούμενο Σάββατο που επιβραβεύτηκαν με την ελευθερία όσοι εμβολιάστηκαν».

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους όλου του Σώματος για το θάνατο του Τάσου Κουράκη που διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, βουλευτής, Α' αντιπρόεδρος της Βουλής και αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Επίσης, πριν τις ανακοινώσεις του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων, η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής» με τον Κώστα Ξενόπουλο ζήτησε εγγράφως από το δημοτικό συμβούλιο να απομακρυνθεί άμεσα η πινακίδα που είναι αναρτημένη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, απέναντι από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. «Το αυτονόητο ζητάτε κ. Ξενόπουλε, έχει περάσει ένας χρόνος», είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Λεκάκης, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μιχάλη Κούπκα, να προσθέτει πως θα επιληφθεί η υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 2.383 νέα κρούσματα και 41 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Στους 331 οι διασωληνωμένοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider