Διεθνή
11-10-2021 | 16:08

Φινλανδία: Εμβολιάζει τα μινγκ εκτροφής για να τα «σώσει» από την Covid-19

Newsroom
Μοιράσου το
Φινλανδία: Εμβολιάζει τα μινγκ εκτροφής για να τα «σώσει» από την Covid-19
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η πλήρης θανάτωση των μινγκ (minks) στις φάρμες της Φινλανδίας, όπως έγινε πέρυσι στη Δανία, η κυβέρνηση οργανώνει ένα πρόγραμμα εμβολιασμού για τα ζώα. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Φινλανία έχει περίπου μισό εκατομμύριο δόσεις εμβολίων Covid που έχουν παραχθεί εντός της χώρας και είναι έτοιμα για χρήση φέτος το χειμώνα. Ποσότητα αρκετή ώστε να προστατευθεί ολόκληρος ο πληθυσμός των μινγκ που έχουν εκτραφεί σε φάρμες.

Τα συγκεκριμένα ζώα έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα «ευαίσθητα» στον κορονοϊό και την προηγούμενη χρονιά εκατομμύρια ζώα εκτροφής θανατώθηκαν μετά τη νόσηση τους σε όλη την Ευρώπη. 

Να θυμίσουμε πως με ευθανασία θανατώθηκαν και 2.500 γουνοφόρα ζώα (βιζόν) που προσβλήθηκαν από την Covid-19 σε φάρμα στο Καλονέρι του δήμου Βοϊου Κοζάνης, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, Αθανάσιος Λάγγας.

Την είδηση για τη θανάτωση των μινκ αρχής γενομένης από αύριο, επιβεβαίωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Θεόφιλος Γκατζόγλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοζάνη: Ο Περιφερειάρχης διαψεύδει τα δημοσιεύματα για μεταλλαγμένα στελέχη κορονοϊού σε μινκ

Aπό κορονοϊό πέθαναν όλα τα μινκ στη φάρμα του Βοϊου