Ελλάδα
11-10-2021 | 09:21

Παγώνη: Με ένα πούλμαν θανάτων την ημέρα, ακόμα κάποιοι να πειστούν να εμβολιαστούν;

Newsroom
Μοιράσου το
Παγώνη: Με ένα πούλμαν θανάτων την ημέρα, ακόμα κάποιοι να πειστούν να εμβολιαστούν;
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Επιφυλακτικότητά για τις νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους στην διασκέδαση εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι τυχόν συνέπειες θα φανούν σε περίπου 15 ημέρες.

«Χρειάζονται πάρα πολλοί έλεγχοι για να είμαστε ήσυχοι και ασφαλείς», δήλωσε, ενώ τόνισε πως «μακάρι να είχαν κάνει όλοι την τρίτη δόση».

Όσον αφορά τις παρελάσεις εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει μόνο στρατιωτική στις «κόκκινες» περιοχές και όχι μαθητική, και όλοι να την παρακολουθήσουν από την τηλεόραση.

Ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη έκρουσε καμπανάκι κινδύνου καθώς η διαφορά των κρουσμάτων κορονοϊού είναι πολύ κοντά στον αριθμό της Αθήνας.  Έκανε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα που σε ορισμένες περιοχές η εμβολιαστική κάλυψη είναι κάτω του 50%.

«Μετά από 19 μήνες δεν έχουν πειστεί να κάνουν το εμβόλιο;», διερωτήθηκε ενώ σημείωσε πως «κάπου όλοι πρέπει να προβληματιστούμε» γιατί «ένα πούλμαν θανάτων έχουμε κάθε μέρα, δεν είναι αστείο», σχολίασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Τόνισε την απογοήτευσή της για τους λεγόμενους «αρνητές» με τους ορισμένους από τους οποίους έχει επικοινωνήσει μέσω email, καθώς όπως είπε η κ. Παγώνη «δεν υπάρχει περίπτωση να εμβολιαστούν με τίποτα».

«Δεν ασχολούμαστε μαζί τους. Ασχολούμαστε με αυτούς που φοβούνται», τόνισε και κάλεσε όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να μην φοβηθούν τις επιπλοκές και να σκεφτούν τι επιπλοκές προκαλεί η ίδια η νόσος.

Υπενθύμισε ότι οι εμβολιασμένοι ακόμη και εάν είναι συμπτωματικοί ή νοσήσουν, απλά θα εμφανίσουν ελαφρά συμπτώματα και είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να εισαχθούν σε μονάδα.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.