Pfizer: Κατά 90% αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Δέλτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer: Κατά 90% αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Δέλτα
Η κυβέρνηση του Ισραήλ συλλέγει στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της μετάλλαξης Δέλτα. Καλπάζει η εξάπλωση του στελέχους στην Ιταλία.

Για ισχυρή αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfize/BioNTech κατά της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Ινδία, κάνει λόγο η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία.

Ο επικεφαλής της Pfizer στο Ισραήλ, Αλόν Ράπαπορτ, ανέφερε πως το σκεύασμα της εταιρείας έχει αποδειχθεί πως είναι κατά περίπου 90% αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Δέλτα, με βάση στοιχεία εργαστηριακών μελετών.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, Σάρον Αλρόι-Πρέις, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ακόμα συλλέγει στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της μετάλλαξης Δέλτα, που θεωρείται ιδιαίτερα πιο μεταδοτική από τα κοινά στελέχη του κορονοϊού.

Καλπάζει η εξάπλωση στην Ιταλία

Εξάλλου, σημειώνεται πως σε νέα έρευνα που δημοσίευσε η Corriere della Sera, η μετάλλαξ Δέλτα αντιστοιχεί στο 25% των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού που καταγράφονται στην Ιταλία, ενώ στα μέσα του Μαΐου το σχετικό ποσοστό ήταν στο 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider