FT: Η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί την πρόοδο της Ευρώπης κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FT: Η μετάλλαξη Δέλτα απειλεί την πρόοδο της Ευρώπης κατά του κορονοϊού
Ο εμβολιασμός και με τις δύο δόσεις σκευασμάτων μειώνει τον κίνδυνο συμπτωματικής νόσου για τους ανθρώπους από 33% έως 81%.

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊου, που έχει κυριαρχήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και γίνεται κυρίαρχη στην Πορτογαλία, μπορεί να ανακόψει την πρόοδο που έχει κάνει η Ευρώπη τους τελευταίους 2 μήνες στην αντιμετώπιση της νόσου, υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως σημειώνουν οι FT το νέο στέλεχος, που ξεκίνησε από την Ινδία, κερδίζει έδαφος σε ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα βάσει γονιδιωµατικών δεδομένων, η μετάλλαξη Δέλτα ενδέχεται να ευθύνεται για το 96% των αλληλουχιών λοιμώξεων στην Πορτογαλία, πάνω από 20% στην Πορτογαλία και περίπου 16% στο Βέλγιο.

Στην αντιμετώπιση του στελέχους Δέλτα, σημαντικό ρόλο καλούνται να παίξουν οι εμβολιασμοί κατά της νόσου, με τους FT να αναφέρουν ότι παρ' ότι το 46% των Βρετανών πολιτών έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της νόσου, οι περισσότερες ηπειρωτικές ευρωπαϊκές χώρας κινούνται μεταξύ του 20%-30% του συνολικού ενήλικου πληθυσμού τους.

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, η πρώτη δόση του εμβολίου κατά της μετάλλαξης Δέλτα είναι λιγότερο αποτελεσματική κατά του στελέχους Δέλτα, ενώ ο εμβολιασμός και με τις δύο δόσεις σκευασμάτων μειώνει τον κίνδυνο συμπτωματικής νόσου για τους ανθρώπους από 33% έως 81%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider