Σήμερα οι ανακοινώσεις για κατάργηση sms και μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σήμερα οι ανακοινώσεις για κατάργηση sms και μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο
Την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων περιμένουν στην κυβέρνηση για ν’ ανακοινώσουν στις 18:00 την τύχη του γνωστού sms και τις μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο.

Την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων περιμένουν στην κυβέρνηση για ν’ ανακοινώσουν στις 18:00 την τύχη του γνωστού sms και τις μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο.

Η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής αναμένεται ν’ ανάψει το πράσινο φως είτε για κατάργηση αποστολής sms από την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου που ανοίγει εστίαση στους εξωτερικούς χώρους, είτε μια εβδομάδα αργότερα, στις 10 Μαΐου που ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην τακτική ενημέρωση της Τετάρτης. Εκτός από τα sms η Επιτροπή εξετάζει πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο εντός της ίδιας Περιφέρειας.

Μήνυμα για ασφαλές Πάσχα και ελεύθερο καλοκαίρι, αναμένεται να δώσει και ο Πρωθυπουργός ο οποίος συναντάται με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου το πρωί.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έδωσε ήδη μια ιδέα για το επικρατέστερο σενάριο χθες λέγοντας ότι «ως προς τις διαδημοτικές, εκτιμώ ότι το άνοιγμα της εστίασης θα καθιστούσε την απαγόρευση άνευ αντικειμένου. Ωστόσο, για αυτό θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες".

Από πλευράς κυβέρνησης είναι σαφές ότι θα επανεξεταστεί ολόκληρο το σύστημα αποστολής sms, καθώς ο μήνας Μάιος είναι ορόσημο για το άνοιγμα της οικονομίας και των δραστηριοτήτων. Στόχος παραμένει ο τουρισμός στις 15 Μαϊου, ενώ σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι οι ταξιδιώτες θα φτάνουν με τρεις τρόπους στην χώρα: είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει εάν νόσησαν από κορονοϊο, είτε με αρνητικό τεστ.

Το άνοιγμα δραστηριοτήτων πηγαίνει ταυτόχρονα με το «γκάζι» στον εμβολιασμό, καθώς το Μάιο θα έρθουν στην Ελλάδα σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, τόσα εμβόλια, όσα είχαν συνολικά Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο μαζί. Οι εκτιμήσεις είναι στο τέλος του μήνα θα έχουν γίνει σχεδόν 5 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα θα κλείσουν μόνο την Κυριακή του Πάσχα.

Την Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο θα διευρυνθεί η περίμετρος της εκστρατείας εμβολιασμού ώστε να περιλάβει τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49 ετών. Όσον αφορά τους 30ρηδες, για τους οποίους άνοιξε τη Μεγάλη Τρίτη η πλατφόρμα, σε λιγότερο από 24 ώρες επιβεβαίωσαν ραντεβού 93.000 άτομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider