Επικοινωνία Πούτιν με Μπάιντεν για την ένταση στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επικοινωνία Πούτιν με Μπάιντεν για την ένταση στην Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε στον Πούτιν να συναντηθούν «σε μια τρίτη χώρα» εντός των επόμενων μηνών ώστε «να οικοδομήσουμε μια σταθερή και προβλέψιμη σχέση με τη Ρωσία».

Επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν είχε την Τρίτη ο Αμερικανός ομόλογος του, Τζο Μπάιντεν, με αφορμή την ένταση στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκό Οίκος, ο Μπάιντεν εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα ουκρανικά σύνορα και παρότρυνε τον Ρώσο ομόλογό του να προωθήσει την αποκλιμάκωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί.

Ακόμα, ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Πούτιν να συμβάλει στη «μείωση των εντάσεων» και του πρότεινε να συναντηθούν «σε μια τρίτη χώρα» εντός των επόμενων μηνών ώστε «να οικοδομήσουμε μια σταθερή και προβλέψιμη σχέση με τη Ρωσία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η Ουάσινγκτον θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντά της απέναντι στις ενέργειες της Ρωσίας, όπως στις κυβερνοεπιθέσεις και την παρέμβαση σε εκλογές.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα που αφορούν τον έλεγχο των εξοπλισμών και την ασφάλεια. Ο Μπάιντεν εξέφρασε την ανησυχία του «για την αιφνιδιαστική συγκέντρωση ρωσικών μονάδων στην κατεχόμενη Κριμαία και στα σύνορα με την Ουκρανία». Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Πρόκειται για την πρώτη επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες μετά από τα καυστικά σχόλια του Μπάιντεν για τον Πούτιν, με αποκορύφωμα την αναφορά του Αμερικανού προέδρου περί «φονιά» Πούτιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider