Το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στον κόσμο «εξερευνά» το bitcoin ως επένδυση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στον κόσμο «εξερευνά» το bitcoin ως επένδυση
Το κρατικό Ταμείο Συντάξεων της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ζητά πληροφορίες για «μη ρευστοποιήσιμα assets» όπως το bitcoin, ως μέρος της έρευνάς του για πιθανές νεές επενδύσεις. 

Το κρατικό Ταμείο Συντάξεων της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ζητά πληροφορίες για «μη ρευστοποιήσιμα assets» όπως το bitcoin, ως μέρος της έρευνάς του για πιθανές νεές επενδύσεις.

Όπως αναφέρει το CNBC, το κρατικό Ταμείο Επενδύσεων Συντάξεων (GPIF) της Ιαπωνίας, το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στον κόσμο με βάση περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, δήλωσε ότι αναζητά «βασικές πληροφορίες» για μη ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία εκτός από εκείνα στα οποία ήδη επενδύει.

Το GPIF δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή τοποθετεί κεφάλαια σε εγχώρια και ξένα ομόλογα και μετοχές, ακίνητα, υποδομές και ιδιωτικά κεφάλαια. Πλέον, αναζητά πληροφορίες σχετικά με άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως δάση, γεωργικές εκτάσεις, χρυσό και bitcoin, αλλά και το πως αυτά θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο χαρτοφυλάκιο των συνταξιοδοτικών ταμείων.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το GPIF θα επενδύσει σε bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα.

Η δήλωση του GPIF έρχεται λίγες μέρες αφότου το bitcoin έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών και αφότου το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει σημειώσει ράλι άνω του 130% τον τελευταίο χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έσπασε το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο μετά την Moody's

ΥΠΕΘΟ: Η ανάλυση της Moody’s καταγράφει τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider