«Τρενάκι του τρόμου» για το Bitcoin και «μάχη» για τα 67.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τρενάκι του τρόμου» για το Bitcoin και «μάχη» για τα 67.000 δολάρια
«Το νέο υψηλό όλων των εποχών αποτελεί απόδειξη της μεγάλης επιστροφής του Bitcoin», εκτιμούν οι αναλυτές - Τι σημαίνει το roller coaster.

Τελευταία ενημέρωση 23:35

Οι traders τα... έχουν δει όλα με την ξέφρενη πορεία του Bitcoin καθώς από το ιστορικό ρεκόρ (69.191 δολάρια) που άγγιξε χτες, σημείωσε βουτιά 14% και σήμερα μετά το ράλι 9%, επιδίδεται σε διόρθωση για να κάνει... κατοχύρωση κερδών (profit taking) και να σταθεροποιηθεί στην περιοχή πέριξ των 67.000 δολαρίων. Ειδικότερα, το δημοφιλέστερο crypto στον κόσμο στις 23:30 ώρα Ελλάδος υποχωρεί 1% στα 66.542 δολάρια.

Οι ασταθείς διακυμάνσεις των τιμών είναι το τελευταίο παράδειγμα της φύσης της έκρηξης ή της πτώσης του Bitcoin. Το μεγαλύτερο crypto είχε σημειώσει άνοδο περισσότερο από 60% από την αρχή του έτους, εν μέσω πληθώρας διαπραγματεύσιμων κεφαλαίων στα ανταλλακτήρια αλλά και στην Wall Street, ενόψει και του επικείμενου halving που έχει τους επενδυτές να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Στους προηγούμενους κύκλους σημειώθηκαν ετήσια κέρδη άνω του 1.000%, ακολουθούμενα από χρόνια όπου οι traders είδαν το BTC να χάνει σχεδόν τα τρία τέταρτα της αξίας του.

«Βλέπουμε πάντα τεράστιες ρευστοποιήσεις με νέα υψηλά όλων των εποχών», δήλωσε η Aγέσα Καϊνι, διευθύνουσα σύμβουλος στο crypto hedge fund MNNC Group. «Αναμένονται ορισμένες προσαρμογές της αγοράς καθώς πολλά από τα πρόσφατα κέρδη προήλθαν από στοιχήματα στην αγορά παραγώγων, όπου οι επενδυτές είχαν μόχλευση έως και 100 φορές μεγαλύτερη από τις θέσεις τους σε assets όπως τα διαρκή futures» υπογραμμίζει.

«Όπως αποδεικνύεται από τα επιτόκια και το ενδιαφέρον για την crypto - αγορά που φτάνουν σε υψηλά πολλών ετών, η μακροχρόνια κερδοσκοπική ζέση έχει επανεμφανιστεί δυναμικά», υπογραμμίζει ο Σπένσερ Χάλαρν, επικεφαλής εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών στην εταιρεία επενδύσεων GSR. «Αυτό άφησε την αγορά ευάλωτη σε βραχυπρόθεσμη απομόχλευση αυτών των θέσεων» πρόσθεσε.

Οι κερδοσκόποι μπορεί τώρα να αρχίσουν να... μεταναστεύουν σε μικρότερα νομίσματα όπως το Ether ή το Solana, σύμφωνα με τον Σίλιανγκ Τανγκ, πρόεδρο της κύριας εμπορικής εταιρείας Arbelos Markets. Με την κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά να φτάνει σε ιστορικό υψηλό μέσα σε ένα μήνα, ορισμένοι έμποροι μπορεί να εναλλάσσουν τα χρήματά τους σε altcoins ως ένα «catch-up trade», εκτιμά.

Ωστόσο, οι επενδυτές υποστηρίζουν επίσης ότι το Bitcoin θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά μακροπρόθεσμα και κάθε φορά που καταγράφει ρεκόρ, οι τιμές αυξάνονται κατά τέσσερις έως πέντε φορές περισσότερο στο μέλλον, όπως δηλώνει ο Λέο Μιτζουχάρα. «Αυτή τη φορά, αυτά τα κέρδη μπορεί να είναι μόνο διπλάσια από την τρέχουσα τιμή. Με βάση την εκτίμησή μου, το Bitcoin πιθανότατα θα φτάσει τα 138.000 δολάρια κάποια στιγμή» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στην Cosmote TV για την επόμενη τριετία το Champions League - Τι πήραν Mega και Ant1

Δεν «τρίτωσε» το... κακό στις ευρωαγορές

Υψηλότερα το Χρηματιστήριο με «οδηγό» τις τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider