Bitcoin: Η αμερικανική Bit Digital επεκτείνεται στην Ισλανδία, υπό τον «φόβο» των φόρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Η αμερικανική Bit Digital επεκτείνεται στην Ισλανδία, υπό τον «φόβο» των φόρων
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτείνει οι επιχειρήσεις εξόρυξής ψηφιακών assets να πληρώνουν φόρο ίσο με το 30% του κόστους ηλεκτρισμού που καταναλώνουν.

Η αμερικανική εταιρεία εξόρυξης bitcoin, Bit Digital, θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ισλανδία, υπό τον φόβο επιβολής πρόσθετης φορολογίας στις εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ, ανέφερε η Wall Street Journal.

Ο επικεφαλής της εισηγμένης στον Nasdaq, Σαμίρ Ταμπάρ, δήλωσε στην WSJ πως η Bit Digital αγόρασε την περασμένη εβδομάδα 2.500 νέα μηχανήματα εξόρυξης bitcoin έναντι 5 εκατ. δολαρίων, τα οποία θα εγκαταστήσει στην Ισλανδία. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία στέλνει νέο εξοπλισμό για εξόρυξη bitcoin εκτός των ΗΠΑ εδώ και 2 χρόνια.

Σημειώνεται πως η ενέργεια που καταναλώνει η εξόρυξη bitcoin έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής από την κυβέρνηση Μπάιντεν, με το επιχειρήμα πως αυξάνει το κόστος ηλεκτρισμού, επιβαρύνει τα δίκτυα ενέργειας και πως έχει περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην αυξανόμενη ζήτηση για ενέργειας.

Τον Μάρτιο, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών πρότεινε οι επιχειρήσεις εξόρυξής ψηφιακών assets να πληρώνουν φόρο ίσο με το 30% του κόστους ηλεκτρισμού που καταναλώνουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nordic Monitor: Το Twitter μπλόκαρε λογαριασμούς Τούρκων αντιφρονούντων για να μην το αποκλείσει ο Ερντογάν από τη χώρα

Αισιόδοξη η EasyJet για το καλοκαίρι, εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης - Προσθέτει περισσότερες πτήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider