Το απίστευτο αρχηγείο της Tesla στην Ελλάδα

Μοιράσου το
Το απίστευτο αρχηγείο της Tesla στην Ελλάδα

Στο τεχνολογικό πάρκο Λεύκιππος, το οποίο ανήκει στο Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», θα στηθεί η «έδρα» της αμερικανικής Tesla στην Ελλάδα.

H έλευση της αμερικανικής Tesla στην Ελλάδα γέμισε αισιοδοξία όχι μόνο τους κύκλους της αγοράς αυτοκινήτου αλλά και της επιστημονικής κοινότητας. Η καινοτόμος αμερικανική εταιρεία μπορεί να είναι η πρώτη που κατασκεύασε αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής και συνεχίζει να ηγείται στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, ταυτόχρονα όμως ο ιδρυτής της, ο Έλον Μασκ, διαθέτει μια σειρά από επιχειρήσεις έρευνας και καινοτομίας, μεταξύ αυτών την Space-X, που ασχολείται με την έρευνα επανδρωμένων πτήσεων στο διάστημα και την Ηyperloop, που στόχο έχει την κατασκευή ενός δικτύου «τραίνων» που θα κινούνται μέσα σε ειδικούς κυλίνδρους με τεράστιες ταχύτητες και σε χρόνους ταχύτερους των αεροσκαφών.

Η Tesla αναπτύσσει τα πρωτοποριακά της ερευνητικά προγράμματα σε άμεση συνεργασία με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και βρίσκεται συνέχεια σε αναζήτηση νέων «πηγών» γνώσης και καινοτομίας. Το γεγονός που κέντρισε το ενδιαφέρον του Έλον Μασκ και τον έφερε στην Ελλάδα, ήταν τα ελληνικά μυαλά, τα οποία εργάζονται ήδη στην Tesla και μάλιστα στο σημαντικότερο από τα τμήματά της, που αφορά το σχεδιασμό των ηλεκτρικών κινητήρων.

Διόλου όμως τυχαία δεν ήταν και η επιλογή του τεχνολογικού πάρκου Λεύκιππος, το οποίο ανήκει στο Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή. Μέσα σε ένα ήσυχο, καταπράσινο περιβάλλον, το τεχνολογικό πάρκο Λεύκιππος προσφέρει εκτός από τους χώρους και τις υποδομές λειτουργίας μιας νέας η ήδη υπάρχουσας εταιρείας, κάτι ακόμα πιο σημαντικό: διασύνδεση όλων των εταιρειών τεχνολογίας και καινοτομίας τις οποίες στεγάζει μεταξύ τους, με ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενημέρωση για προγράμματα χρηματοδότησης καθώς και υποστήριξη στην κατάθεση πατεντών και στην εύρεση διεθνών συνεργασιών.

Μέσα σε αυτό το σύγχρονο περιβάλλον, οι υπεύθυνοι λειτουργίας του τεχνολογικού πάρκου βλέπουν στην έλευση της Tesla μια τεράστια ευκαιρία. Σύμφωνα με μια μακροσκελή ανακοίνωση που χαιρετίζει και ανακοινώνει την απόφαση της Tesla να εγκατασταθεί σε αυτό «η καθημερινότητα στον Δημόκριτο θα αποκτήσει μια πρωτόγνωρη αναπτυξιακή δυναμική. Τους τελευταίους μήνες, η συνεργασία μας για την προετοιμασία του εγχειρήματος με τους μηχανικούς της Tesla, τον κύριο Κωνσταντίνο Λάσκαρη και τον κύριο Κωνσταντίνο Μπούρχα υπήρξε εξαιρετικά εποικοδομητική και προπάντων αποτελεσματική».

Είναι γνωστό στους επιστήμονες του «Δημόκριτου» ότι η εγκατάσταση μιας παγκοσμίου φήμης εταιρείας στους χώρους τους, θα λειτουργήσει καταλυτικά για την έλευση περισσότερων επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, η Tesla θα αναζητήσει συνεργασίες με άλλες εταιρείες καινοτομίας, σε μια διαλεκτική σχέση που θα έχει μόνο οφέλη και για τις δύο πλευρές. Τηνίδια στιγμή θα δώσει διέξοδο ενασχόλησης στη Ελλάδα σε ευφυείς Έλληνες μηχανικούς, όπως οι κ.κ. Λάσκαρης και Μπoύρχας, που σε αντίθετη περίπτωση θα έριχναν και αυτοί νερό στο μύλο του brain drain.

Το τεχνολογικό πάρκο Λεύκιππος στο οποίο θα στεγαστεί η Tesla Greece, όπως είναι ο διακριτικός της τίτλος, δεν είναι το μοναδικό στη χώρα μας, έχει όμως ένα μεγάλο προσόν. Ενώ είναι απόκεντρο, ήσυχο και σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, βρίσκεται ταυτόχρονα πολύ κοντά σε όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς αλλά και τους οδικούς άξονες που οδηγούν είτε στο κέντρο της πρωτεύουσας, είτε εκτός αυτής και στο αεροδρόμιο.

Το απίστευτο αρχηγείο της Tesla στην Ελλάδα
Το απίστευτο αρχηγείο της Tesla στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider