O Μασκ παρουσίασε το Tesla Model S Plaid

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Μασκ παρουσίασε το Tesla Model S Plaid
Σε ειδική εκδήλωση στο εργοστάσιο του Femont ο Ίλον Μασκ παρουσίασε το γρηγορότερο μέχρι τώρα μοντέλο της Tesla

Τις λεπτομέρειες για την πιο πρόσφατη έκδοση του Tesla Model S Plaid, τις γνωρίζαμε, αλλά ο Ίλον Μασκ κήρυξε πανηγυρικά την έναρξη των παραδόσεων με μια εκδήλωση στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Fremont της Καλιφόρνιας το βράδυ της Πέμπτης 10 Ιουνίου. Είναι το ίδιο εργοστάσιο που ξεκίνησε η παραγωγή του μοντέλου πριν από 9 χρόνια.

Η τελευταία έκδοση του Model S, που ονομάστηκε Plaid ως φόρος τιμής στην ταινία «Spaceballs» του Μελ Μπρουκς, είναι και το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η αμερικανική εταιρεία. Ενσωματώνοντας φρέσκια τεχνολογία στις μπαταρίες και στα ηλεκτρικά μοτέρ, αποδίδει 1.020 ίππους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 60 μίλια/ώρα (97 χλμ/λωρα) σε 1,99 δευτερόλεπτα και να φτάσει στη μέγιστη ταχύτητα των 320 χλμ/ώρα. Η εμβέλειά του μπορεί να φτάσει περίπου στα 630 χιλιόμετρα. Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί ο ιδιαίτερα χαμηλός συντελεστής αεροδυναμικής αντίστασης, που είναι μόλις 0,208.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, με χαρακτηριστικότερη το «κομμένο» τιμόνι στην κορυφή και μια μεγαλύτερη, πανοραμική οθόνη. Το λογισμικό του Model S Plaid είναι σχεδιασμένο για να μαθαίνει από τον τρόπο οδήγησης του οδηγού και να προσαρμόζεται αναλόγως, ενώ είναι ικανό να «μιμείται» κινήσεις που γίνονται συχνά, όπως η έξοδος από το γκαράζ.

Ο Μασκ, μιλώντας στην εκδήλωση εξήγησε τη φιλοσοφία πίσω από αυτό το «ακραίο» μοντέλο: «Έχουν περάσει 9 χρόνια από τότε που παραδώσαμε το πρώτο Model S, το πρώτο που παράχθηκε εδώ στο Fremont, και νομίζω ότι τώρα με το Plaid το πήγαμε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Γιατί όμως να φτιάξουμε αυτό το τρελά γρήγορο αυτοκίνητο; Πιστεύω ότι εδώ υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό για την αειφόρο ενέργεια, που είναι ότι πρέπει να δείξουμε ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι τα αυτοκίνητα βιώσιμης ενέργειας μπορούν να είναι τα γρηγορότερα αυτοκίνητα, μπορούν να είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα με κάθε τρόπο».

Ο Μασκ επίσης είπε ότι η παράδοση των πρώτων 25 αυτοκινήτων θα γίνει την Παρασκευή 11/6 και μέχρι το τέλος του 3μήνου θα παραδίδονται μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα ανά εβδομάδα, ενώ το επόμενο 3μηνο αναμένεται η Tesla να παραδίδει 1.000 αυτοκίνητα ανά εβδομάδα.

Παρακολουθήστε το βίντεο της παρουσίασης του Tesla Model S Plaid από τον Ίλον Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider