Σκρέκας: Επιδότηση 22.500 ευρώ για ηλεκτρικά ταξί

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Επιδότηση 22.500 ευρώ για ηλεκτρικά ταξί
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε σημαντικά κίνητρα για την αντικατάσταση 2.000 ταξί με ηλεκτρικά

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» σχετικά με το νέο πρόγραμμα που τρέχει το υπουργείο του με σκοπό την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας σε 30.000 νοικοκυριά. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε και ιδιαίτερα γενναία κίνητρα, με επιδότηση που ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, προς τους ιδιοκτήτες ταξί για να αντικαταστήσουν το παλαιό τους όχημα με ηλεκτρικό.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σκρέκας είπε: «Με χρηματοδότηση 40 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης 2.000 ταξί με ηλεκτρικά. Οι ιδιοκτήτες θα επιδοτούνται με 22.500 ευρώ για την απόσυρση του οχήματος – φυσικά, θα τεθούν κριτήρια για την επιδότηση, όπως η παλαιότητα».

Ο Υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, ωστόσο η επιδότηση των 22.500 που προανήγγειλε είναι πολύ μεγαλύτερη, για την ακρίβεια διπλάσια, από εκείνη που προβλέπεται για τους ιδιοκτήτες ταξί που επιθυμούν να αντικαταστήσουν το αυτοκίνητό τους μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που τρέχει από τον Αύγουστο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider