Ο πρώην επικεφαλής της VW θα πληρώσει 10 εκατ. ευρώ για το Dieselgate

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο πρώην επικεφαλής της VW θα πληρώσει 10 εκατ. ευρώ για το Dieselgate
O Μάρτιν Βίντερκορν ήρθε σε συμφωνία με τη VW και θα πληρώσει 10 εκατ. ευρώ για το σκάνδαλο Dieselgate

O Μάρτιν Βίντερκορν, πρώην επικεφαλής της Volkswagen AG (που είναι η μητρική εταιρεία του Ομίλου VW) θα πληρώσει σε αυτήν 10 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για το σκάνδαλο Dieselgate. Η Volkswagen είχε ανακοινώσει από τον περασμένο Μάρτιο ότι θα διεκδικήσει αποζημίωση από τον Βίντερκορν, o oποίος ήταν επικεφαλής της όταν ξέσπασε το σκάνδαλο εξαπάτησης σχετικά με τις εκπομπές ρύπων, που συντάραξε συθέμελα το Γερμανό κατασκευαστή.

Όπως αναφέρει το Reuters, η VW έχει έρθει σε συμφωνία με τον Βίντερκορν, όπως και με άλλους αξιωματούχους, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αφού η συμφωνία ελεγχθεί από το αρμόδιο συμβούλιο της εταιρείας, θα πάει για ψήφιση στην επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων τον Ιούλιο.

Το σκάνδαλο Dieselgate είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας και ξέσπασε το 2015, όταν αποκαλύφθηκε ότι η VW είχε εφοδιάσει με παράνομο λογισμικό τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της στις ΗΠΑ με σκοπό να εμφανίζουν στις μετρήσεις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Η υπόθεση αυτή κόστισε στη VW πάνω από 32 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα, έξοδα αποκατάστασης και νομικά έξοδα.

Ο Βίντερκορν παραιτήθηκε από τη θέση του στη VW λίγες ημέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου το 2015. Πριν από μερικούς μήνες, ύστερα από ενδελεχή νομική έρευνα, η VW ανακοίνωσε ότι ο Βίντερκορν είχε παραβιάσει τα καθήκοντά του, ενώ ο ίδιος ο πρώην CEO της εταιρείας αρνείται την ευθύνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider