Με ηλεκτρικά Peugeot το φετινό Roland Garros

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ηλεκτρικά Peugeot το φετινό Roland Garros
Οι μετακινήσεις του τουρνουά τένις Roland Garros θα γίνονται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Peugeot

Η Peugeot, ως επίσημος υποστηρικτής του τουρνουά τένις ‘French Open’, επίσης γνωστού ως Roland Garros, αναλαμβάνει για 38 η χρονιά τις μετακινήσεις των παικτών, των VIPs και των οργανωτών, διαθέτοντας για πρώτη φορά μέσα στο 2021 ένα στόλο αποτελούμενο από 100% ηλεκτρικά οχήματα. Η Peugeot θα κάνει το French Open το πρώτο αθλητικό γεγονός παγκοσμίως που θα σχετίζεται με την έννοια της αμιγώς εξηλεκτρισμένης μετακίνησης.

Τα δύο τρίτα του στόλου των 162 αυτοκινήτων της PEUGEOT που θα παρασχεθούν για τις ανάγκες των μετακινήσεων του Roland-Garros, θα είναι μοντέλα με Υβριδική–επαναφορτιζόμενη τεχνολογία και τα υπόλοιπα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, επιτυγχάνοντας ένα εξαιρετικά χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα: ο μέσος όρος των εκπομπών του CO 2 ανά αυτοκίνητο, βρίσκεται μόλις στα 22,7γρ. ανά χιλιόμετρο, τιμή που είναι 7,5 φορές χαμηλότερη σε σύγκριση με το 2019.

Όσον αφορά τον Novak Djokovic, το Νο1 στο παγκόσμιο τένις και πρεσβευτή της Peugeot, αυτός θα φοράει το όνομα της μάρκας στο μπλουζάκι που θα φοράει στους αγώνες, στα χωμάτινα courts του Roland-Garros.

Ο στόλος των 162 οχημάτων που διατίθενται για τη μεταφορά παικτών, των VIP και των οργανωτών αποτελείται από 6 ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot, που είναι

- 508 SPORT ENGINEERED
- 508 HYBRID
- 3008 GT HYbrid 225 e-EAT8
- e-2008
- e-TRAVELLER
- e-EXPERT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider